Σκαρφάλωσε 5η η Λιλ μετά τη νίκη επί της Ρεμς - Σημαντικό τρίποντο για την Μπρεστ στη μάχη της σωτηρίας

Λιλ - Λοριάν

i

Photo by Sylvain Lefevre/Getty Images

Σκαρφάλωσε 5η η Λιλ μετά τη νίκη επί της Ρεμς - Σημαντικό τρίποντο για την Μπρεστ στη μάχη της σωτηρίας

Θάνος Λυμπερόπουλος • 17:58 - 02.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Λιλ και Ρεμς πήραν δύο σπουδαίες νίκες μειώνοντας όλο και περισσότερο τη διαφορά απ' τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Εκπληκτική νίκη και της Μπρεστ επί της Τουλούζ.

Η Λιλ επικράτησε με 3-1 την Λοριάν στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και είναι στο -2 απ' την θέση που οδηγεί στο Europa League. Ο Καμπελά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 13' σε ένα πρώτο ημίχρονο που η Λιλ ήταν καταιγιστική χωρίς ωστόσο να μπορέσει να πετύχει δεύτερο γκολ. 

Η Λοριάν που μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο ισοφάρισε με τον Κονέ στο 77'. Δύο λεπτά αργότερα ο Αμπερζέλ είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η Λιλ εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή και με δύο γκολ του Ζεγκρόβα στο 89' και στο 90+1 πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο.

Η Ρεμς έφυγε με ένα πολύ σημαντικό «διπλό» απ' την έδρα της Ναντ με 3-0 και μειώνει την διαφορά για τις ευρωπαϊκές θέσεις. Αν και στο πρώτο ημίχρονο η Ναντ έδειχνε να πατούσε καλύτερα, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δύο γκολ μέσα σε ένα λεπτό (38' και 39') με τον Φλιπς. Στο δεύτερο με την ψυχολογία υπέρ της σκόραρε και τρίτο τέρμα με τον Μουνέτσι στο 58΄.

Ισόπαλη έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Ανζέρ και Νις με 1-1. Οι γηπεδούχοι που βρίσκονται στη τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα έβαλαν δύσκολα στην Νις που έχασε έδαφος απ' την εξάδα. Αν και η Νις προηγήθηκε με τον Μοφί στο 4', η Ανζέρ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 15' με τον Νιανέ

Κλερμόν πήρε το τρίποντο στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με 2-1 απάντι στην Αζαξιό. Η Αζαξιό στο 25' με τον Ελ Ιντρίσι και μέχρι να συμπληρωθεί μία ώρα παιχνιδιού κρατούσε στα χέρια της ένα πολύ σημαντικό τρίποντο που θα την έβγαζε απ' τις θέσεις του υποβιβασμού. Η Κλερμόν όμως απάντησε με γκολ του Κιεϊ απ' την άσπρη βούλα, με τον ίδιο να δίνει την νίκη στην ομάδα του απ' τοίδιον σημείο στο 90+4.

Η Μπρεστ που βρέθηκε αρχικά πίσω στο σκορ απ' την Τουλούζ, κατάφερε να κάνει την ανατροπή. Η Τουλούζ με τον Νταλίνγκα έκανε το 0-1 στο 10' κι οι γηπεδούχοι με ένα γκολ του Μουνιέ στο 33' κι ένα του Λε Ντουαρόν στο 63' πήρε σπουδαία νίκη και πήρε βαθμολογική ανάσα. Το κερασάκι στη τούρτα πέτυχε ο Καμαρά στο 84'.