Ο Βέρμπιτς υπέγραψε την πρόκριση της Σλοβενίας στο Euro και φέρνει το Καζακστάν στον δρόμο της Ελλάδας

Ο Βέρμπιτς υπέγραψε την πρόκριση της Σλοβενίας στο Euro και φέρνει το Καζακστάν στον δρόμο της Ελλάδας

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:37 - 20.11.2023 / Ανανεώθηκε: 23:59 - 20.11.2023

Με... σφραγίδα Μπέντζαμιν Βέρμπιτς η Σλοβενία προκρίθηκε στα τελικά του Euro, αφού ο ίδιος διαμόρφωσε το τελικό 2-1 κόντρα στο Καζακστάν. Με αυτόν τον τρόπο οι Καζάκοι θα βρεθούν στον δρόμο της Ελλάδας, όσον αφορά τα playoffs του Nation League.

Από τα πόδια του Μπέντζαμιν Βέρμπιτς ήρθε η πρόκριση της Σλοβενίας στα τελικά του Euro, αφού ο παίκτης του Παναθηναϊκού διαμόρφωσε το τελικό 2-1 κόντρα στο Καζακστάν. Με αυτόν τον τρόπο, ο ποδοσφαιριστής των «πράσινων» έστειλε τους Καζάκους στον δρόμο της Εθνικής, όσον αφορά τα playoffs τoυ Nations League.

Το παιχνίδι δεν ήταν τρομερής ποιότητας, όμως φάσεις υπήρξαν. Στο 36ο λεπτό η γηπεδούχος ζήτησε πέναλτι, όμως με παρέμβαση VAR δόθηκε συνέχεια στο ματς. Ακολούθησε η τεράστια ευκαιρία της φιλοξενούμενης, με τον ΜπαΪσεμπέκοφ να βλέπει την προσπάθειά του να σταματά από Όμπλακ και δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα ο Μαρτσίνιακ έδειξε τη λευκή βούλα, με τον Βορογκόφσκι να ανατρέπει τον Στογιάνοβιτς και τον Σέσκο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Με το «καλημέρα» ο Οράζοβ έκανε το 1-1 στο ματς και έδωσε ελπίδες στην ομάδα του, η οποία όμως βρήκε μπροστά της μία μαχητική Σλοβενία. Ξανά στο 60' υπήρξε υπόνοια πέναλτι για τη γηπεδούχο, όμως ξανά με παρέμβαση VAR το ματς συνεχίστηκε κανονικά. Τη λύτρωση έφερε ο Βέρμπιτς στο 86ο λεπτό, όταν με ένα άπιαστο διαγώνιο σουτ έκανε το 2-1.

Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Καζακστάν στα playoffs του Nations League, όπου θα διεκδικήσει το εισιτήριο για το Euro 2024. 

TA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ 8ο ΟΜΙΛΟ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ 8ο ΟΜΙΛΟ: