Σοβαρός κίνδυνος για τη Φερεντσβάρος πριν τον Ολυμπιακό - Η ατάκα του Φανί, που «πλήγωσε» τους Πειραιώτες (vid)

Φερεντσβάρος

i

© Glomex

Σοβαρός κίνδυνος για τη Φερεντσβάρος πριν τον Ολυμπιακό - Η ατάκα του Φανί, που «πλήγωσε» τους Πειραιώτες (vid)

Πάνος Κορομηλάς 20:09 - 24.01.2024 / Ανανεώθηκε: 20:09 - 24.01.2024

Μια σημαντική απώλεια ενδέχεται να έχει η Φερεντσβάρος πριν τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, με τον Μαρκίνιος να βρίσκεται κοντά στην έξοδο. Ο Αμπού Φανί, που στο παρελθόν «πλήγωσε» τους ερυθρόλευκους, επιστρέφει την Ελλάδα και μίλησε για τη μονομαχία των δύο ομάδων.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος στα play offs του Europa Conference League, με φόντο την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Οι δύο αναμετρήσεις πλησιάζουν, με το πρώτο ματς να έχει οριστεί για τις 15/02 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Μια εβδομάδα αργότερα ο επαναληπτικός (22/02), στη Groupama Arena της Ουγγαρίας. 

Με τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου να τρέχει ήδη, οι Μαγυάροι είναι κοντά στην απώλεια ενός σημαντικού παίκτη. Συγκεκριμένα, πιθανή είναι η αποχώρηση του Βραζιλιάνου Μαρκίνιος, για τον οποίο υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τη μεξικανική Πούμας. Λέγεται μάλιστα, πως οι Μεξικανοί έχουν ήδη καταθέσει επίσημη πρόταση στη Φερεντσβάρος για την απόκτησή του.

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός είναι ένας εκ των πιο επικίνδυνων παικτών της ουγγρικής ομάδας, μετρώντας πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ σε 29 συμμετοχές φέτος σε όλες τις διοργανώσεις. Αγωνίζεται κυρίως στο αριστερό άκρο της επίθεσης , όμως μπορεί να απειλήσει εξίσου και από τα δεξιά.

Ακόμη δεν υπάρχει απάντηση της ομάδας στην πρόταση της Πούμας, όμως είναι αρκετά πιθανό να υπάρχουν εξελίξεις άμεσα. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης παίζει η παρουσία του Γκουστάβο Λέμα στον πάγκο των Μεξικανών, ο οποίος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Μαρκίνιος, στην κοινή τους θητεία στην Ατλέτικο Μινέιρο.

Την ίδια στιγμή, οι «ερυθρόλευκοι» θα βρουν απέναντί τους έναν παλιό γνώριμο. Ο λόγος για τον Μοχάμεντ Αμπού Φανί, ο οποίος το 2022 αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό, ως παίκτης της Μακάμπι Χάιφα στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Μάλιστα, ο 25χρονος χαφ είχε βρει δίχτυα στην αναμέτρηση του «Γ. Καραϊσκάκης», διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 υπέρ των Ισραηλινών.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να μιλήσει για την επιστροφή του στην Ελλάδα, τονίζοντας τη σημασία που έχει αυτή η διπλή μονομαχία για τους Ούγγρους:

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Η Πολιτεία να καθαρίσει το ποδόσφαιρο από τους ποινικούς, τους λαθρέμπορους και τους στοιχηματζήδες»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:27 - 24.01.2024

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Η Πολιτεία να καθαρίσει το ποδόσφαιρο από τους ποινικούς, τους λαθρέμπορους και τους στοιχηματζήδες»

Ανακοίνωση με αφορμή την επίθεση στη γυναίκα του Σταύρου Μάνταλου εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία ζήτησε την παρέμβαση της Πολιτείας.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι δύο αναμετρήσεις απέναντι στον Ολυμπιακό θα είναι σημαντικές για τον σύλλογο και τους φιλάθλους μας. Θα είναι ένα σημαντικό τεστ για να δούμε τις δυνάμεις μας. Όμως έχουμε αρκετές μέρες μέχρι τότε. Πρέπει να εστιάσουμε στο παρόν και μετά να σκεφτούμε τους επόμενους αγώνες»