Η Μπάρτσα «πάτησε» τη Ρεάλ και σήκωσε την κούπα!
i

Η Μπαρτσελόνα με το τρόπαιο του Σούπερ Καπ Ισπανίας/© Photo by Yasser Bakhsh/Getty Images

Η Μπάρτσα «πάτησε» τη Ρεάλ και σήκωσε την κούπα!

Sportal newsroom 22:54 - 15.01.2023 / Ανανεώθηκε: 23:13 - 15.01.2023

Σκόρπισε την κακή Ρεάλ Μαδρίτης η σαφώς ανώτερη Μπαρτσελόνα στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ, επικρατώντας με 3-1 και κατέκτησε τον τίτλο.

Αυτό δεν ήταν clasico, αυτό ήταν πάρτι! Η Μπαρτσελόνα με πρωταγωνιστή τον Γκάβι έκανε ότι ήθελε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και πανηγύρισε τη νίκη με 3-1, παίρνοντας τον τίτλο του Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Οι «μπλαουγκράνα» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 13' είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή, με τον Λεβαντόφσκι να εξαπολύει ένα σουτ και τον Κουρτουά να αποκρούει, ενώ η μπάλα στη συνέχεια σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Οι Μαδριλένοι απάντησαν μετά από 5 λεπτά, με τον Καρίμ Μπενζεμά να απειλεί με κεφαλιά. Ωστόσο, η υπεροχή ήταν των Καταλανών όσο περνούσε η ώρα, με τη μία φάση να διαδέχεται την άλλη, ώσπου ήρθε και το γκολ.

Στο 33ο λεπτό ο Λεβαντόβσκι έκανε μια ωραία κάθετη στον Γκάβι κι εκείνος με ένα όμορφο σουτ άνοιξε το σκορ στον τελικό. Έπειτα από 12 λεπτά οι ρόλοι άλλαξαν, με τον σκόρερ να γίνεται δημιουργός. Ο Γκάβι έκανε το γύρισμα στον Λεβαντόβσκι κι εκείνος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Τσάβι.

Η «Βασίλισσα» δεν κατάφερε να βγάλει ποτέ αντίδραση, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να εξακολουθούν να έχουν το πάνω χέρι και στο δεύτερο ημίχρονο. Και μετά από δύο φοβερές επεμβάσεις του Κουρτουά στα σουτ των Ντεμπελέ (51’) και Λεβαντόβσκι (55’), ήρθε το τρίτο γκολ.

Ο Πέδρι μετά από ακόμα μια εξαιρετική ασίστ του Γκάβι, πλάσαρε τον Βέλγο γκολκίπερ, που αυτή τη φορά δεν είχε απάντηση, δίνοντας έτσι προβάδισμα τριών τερμάτων στην ομάδα του. Στο 90+3' ο Μπενζεμά βρήκε το γκολ της τιμής για το τελικό 1-3, με την Μπαρτσελόνα να κατακτά τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ (72’ Νάτσο), Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Μεντί, Καμαβινγκά (46’ Ροντρίγκο), Κρόος (72’ Ασένσιο), Μόντριτς (65’ Θεμπάγιος), Βινίσιους, Βαλβέρδε, Μπενζεμά.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Αραούχο (86’ Έρικ Γκαρσία), Κουντέ, Κρίστενσεν, Μπαλντέ, Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ (86’ Κεσιέ), Πέδρι (89’ Σέρζι Ρομπέρτο), Γκάβι (89’ Γκάβι), Ντεμπελέ (78’ Ραφίνια), Λεβαντόφσκι.