Στο «πόδι» η αστυνομία: Μπλόκα στην Εθνική οδό για να μη συναντηθούν οπαδοί Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού

ΕΛ.ΑΣ

i

©intime

Στο «πόδι» η αστυνομία: Μπλόκα στην Εθνική οδό για να μη συναντηθούν οπαδοί Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού

Κωνσταντίνος Ζήκος 12:55 - 21.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:53 - 21.09.2023

Η ΕΛ.ΑΣ έχει πάρει την απόφαση να ετοιμάσει κάποια «μίνι» μπλόκα, ώστε να φροντίσει την αποφυγή πιθανής συνάντησης οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού που θα ταξιδέψουν από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ομάδων τους.

Η δράση στο Europa League ξεκινά την Πέμπτη(21/9) και οι δύο «αιώνιοι» αγωνίζονται εντός συνόρων. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Βιγιαρεάλ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ στις 19:45, ενώ ο Ολυμπιακός υποδέχεται στις 22:00 τη γερμανική Φράιμπουρκ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Για να μην υπάρξουν απρόοπτα, η ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε να ετοιμάσει κάποια «μπλόκα» στην Εθνική οδό, με στόχο να αποφευχθεί συνάντηση οπαδών των δύο ομάδων που ταξιδεύουν από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου.

Όπως υπολογίζεται, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα μετακινηθούν προς Αθήνα 600 περίπου οπαδοί των δύο ομάδων από Πάτρα, Αίγιο, Πύργο, Αμαλιάδα, Ναύπακτο, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Άρτα και Πρέβεζα. Κάθε χώρος στάθμευσης καθ' οδόν (καφέ μπαρ, εστιατόρια, βενζινάδικα κ.λπ.), είναι «μαρκαρισμένος» από τις Αρχές ασφαλείας και θα αποτρέπεται τη ταυτόχρονη συνύπαρξη των οπαδών και των δύο ομάδων.

 Ταυτόχρονα, η μετακίνησή τους με τουριστικά λεωφορεία, βανάκια και ΙΧ αυτοκίνητα, θα γίνεται υπό το βλέμμα των ανδρών της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκονται και οι άλλες ομάδες δράσης της τοπικής ΕΛΑΣ. Παρότι οι δύο αγώνες γίνονται με διαφορά δύο περίπου ωρών, οι αστυνομικές δυνάμεις θα παραμείνουν σε επιφυλακή μέχρι τις πρώτες αυριανές πρωινές ώρες, για να μην συμβεί κάποιο απευκταίο γεγονός μετά τη λήξη των αναμετρήσεων.