Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος για 7η φορά τα τελευταία 10 χρόνια ο ΠΑΟΚ!

Πανηγυρισμοί ΠΑΟΚ

i

©intime

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος για 7η φορά τα τελευταία 10 χρόνια ο ΠΑΟΚ!

Μάνος Τσαλγατίδης 18:52 - 13.04.2023 / Ανανεώθηκε: 18:52 - 13.04.2023

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Λαμία (Σβαμπ 25΄και Μανούσος 51΄) και είναι και τυπικά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο ΠΑΟΚ ήταν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος από την λήξη του πρώτου αγώνα απέναντι στη Λαμία. Η τυπικού χαρακτήρα ρεβάνς στην Τούμπα πραγματοποιήθηκε με το σκορ αυτής να είναι το 1-1 (Σβαμπ 25΄και Μανούσος 51΄) .

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να πιέσει, προκειμένου να βρει γκολ και να κάνει τον κόσμο που βρέθηκε στην Τούμπα να χαμογελάσει. Ωστόσο, παρά τη διάθεση των παικτών του Δικεφάλου τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Πιο συγκεκριμένα, τόσο οι κινήσεις, όσο και οι μεταβιβάσεις τους δεν ήταν οι ιδανικές. Παρόλα αυτά η Λαμία δεν μπορούσε να πιέσει ή να απειλήσει. Η πρώτη φάση του αγώνα ήρθε στο 14΄ όταν ο Σβαμπ έβγαλε τον Νάρεϊ τετ α τετ, αλλά το τελείωμα του Γερμανού έστειλε την μπάλα στην κερκίδα.

Η επόμενη καλή στιγμή για τον Δικέφαλο ήρθε στο 21΄. Ο Νάρεϊ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπράντον έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι να καταλήξει στα δίχτυα της Λαμίας. Όλα αυτά την ώρα που ο ΠΑΟΚ ανέβαζε το τέμπο του και ο κόσμος ζητούσε το Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό.

Στο 25΄ οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν δίχτυα. Ο Τάισον πλάσαρε, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σλίβκα και ο Ζαμπαλάς έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 1-0. Όπως και πριν τη σημείωση του γκολ ο Δικέφαλος συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και να κάνει ό,τι θέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η Λαμία από το 33΄ έως το 37 άσκησε κάποια πίεση, αλλά ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς με δύο ωραίες αποκρούσεις κράτησε το μηδέν στη εστία του, ενώ το πλασέ του Μαρτίνες πέρασε λίγο άουτ. Στο 40ο λεπτό ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 2-0. Ο Κωνσταντέλιας και ο Τάισον συνεργάστηκαν εξαιρετικά, ο νεαρός έβγαλε μια... μαγική μπαλιά, αλλά η κεφαλιά του δεύτερου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. 

Η ομάδα της Φθιώτιδας δεν μπορούσε να μπει στη περιοχή του Δικεφάλου και προσπαθούσε να απειλήσει με μακρινά σουτ. Ο Μανούσος στο 43΄ επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, αλλά ο κίπερ του ΠΑΟΚ ήταν στη σωστή θέση για να μπλοκάρει την μπάλα. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ράζβαν Λουτσέσκου πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή, καθώς απέσυρε τον Νάρεϊ από το ματς βάζοντας στη θέση του τον Μπίσεσβαρ.

Στο 51΄ κόντρα στην ροή του αγώνα, η Λαμία βρήκε δίχτυα. Ο Μανούσος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς για το 1-1. Από το γκολ και έπειτα, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, αφού ο ΠΑΟΚ έκλεισε τις γραμμές του και η Λαμία προφανώς δεν μπορεί να βρει χώρο.

Ο αγωνας πήγαινε σβηστά και να γίνει κάτι αξιόλογο έπρεπε να έρθει στο 64ο λεπτό, όταν ο Κάργας σηκώθηκε με άλμα πιο ψηλά από όλους, αλλά ο κίπερ της Λαμίας έκανε φανταστική απόκρουση.

Δύο λεπτά αργότερα οι δύο προπονητές φρέσκαραν τις ενδεκάδες τους, αφού πραγματοποίησαν από τρεις αλλαγές. Ο Μπίσεσβαρ στο 71΄με το γνωστό φαλτσαριστό του πλασέ άγγιξε το γκολ. αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και πέρασε λίγο άουτ.

Ο ΠΑΟΚ έψαχνε το γκολ για να βγει νικητής από το ματς, αφού την πρόκριση την είχε πάρει ήδη από το πρώτο ματς. Τελικά δεν το βρήκε το 1-1 έμεινε ως το τέλος και ο ΠΑΟΚ είναι και τυπικά στον τελικό.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (66΄ Ράφα), Κουλιεράκης, Κάργας, Λύρατζης, Ντάντας (78΄ Φ. Σοάρες), Σβαμπ. Τάισον (66΄Αντρίγια), Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ (46΄ Μπίσεσβαρ) και Μπράντον (66΄Ολιβέιρα).

Λαμία: (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Πάβλοβετς, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Μαρτίνες (86΄ Τζανδάρης), Σλίβκα (66΄ Μπεχαράνο), Στάνκο, Αστόφσκι (66΄Σιμόν), Μεντίνα και Μανούσος (66΄ Βέργος)

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Το ματς είχε κριθεί ουσιαστικά στη Λαμία, αφού το 1-5 δεν έδινε τροφή για σενάρια και όνειρα αναφορικά με αποκλεισμό του ΠΑΟΚ

MVP:

Ο Βραζιλιάνος Τάισον δημιούργησε, είχε δοκάρι γενικότερα ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ:

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με αλλαγές, σε ένα παιχνίδι που απλά έπρεπε να γίνει. Ο Λουτσέσκου με την ποιότητα της ομάδας του νίκησε σε αυτή την άτυπη μάχη τον Βόκολο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Στο 66΄μπήκαν στο παιχνίδι έξι ποδοσφαιριστές, αφού Λουτσέσκου και Βόκολος αποφάσισαν να κάνουν από τρεις αλλαγές.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH:

Ο ΠΑΟΚ μετά την διακοπή υποδέχεται τον Παναθηναϊκό σε ένα παιχνίδι που χρειάζεται τη νίκη για να διεκδικήσει ότι μπορεί στα Play Off.