Έκλεισαν οι τηλεοπτικές εκκρεμότητες για τη σεζόν 2023-24, ο χάρτης της επόμενης Super League
i

© Intime & Sportal

Έκλεισαν οι τηλεοπτικές εκκρεμότητες για τη σεζόν 2023-24, ο χάρτης της επόμενης Super League

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:24 - 21.07.2023 / Ανανεώθηκε: 19:24 - 21.07.2023

Με τις συμφωνίες των Ατρόμητου, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης και Πανσερραϊκού ολοκληρώθηκαν οι εκκρεμότητες για τα τηλεοπτικά της Super League 2023-24. Ο χάρτης των δικαιωμάτων της επερχόμενης σεζόν.

Για μία ακόμα σεζόν οι τηλεθεατές της Stoiximan Super League θα πρέπει να... μοιράσουν τα βλέμματα τους, αφού το πρωτάθλημα θα καλύψουν δύο διαφορετικοί τηλεοπτικοί σταθμοί. Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης και Πανσερραϊκός, ήταν οι τελευταίες εκκρεμότητες όσον αφορά τα δικαιώματα της σεζόν 2023-24 και αυτές ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή (21/7). 

Αθήνα (και Πειραιάς) στην Cosmote TV - Θεσσαλονίκη στη Nova

Όσον αφορά τις μεγάλες ομάδες, τα πράγματα θα παραμείνουν ίδια και τη νέα χρονιά στη Stoiximan Super League, με τους μεγάλους συλλόγους τους Λεκανοπεδίου να συνεχίζουν στην Cosmote TV. Σε πρώτο χρόνο, ο Ολυμπιακός είχε ήδη συμφωνία με το κανάλι του Αμαρουσίου από το 2022, η οποία εκπνέει το 2025.

Αυτό δεν ίσχυε για τους ΑΕΚ και Παναθηναϊκό που έμειναν «άστεγοι» με το τέλος της Super League, όμως αμφότεροι έδωσαν σχετικά γρήγορα τα χέρια με τον σταθμό. Περίπου 500 χιλιόμετρα μακριά, τα πράγματα επίσης θα παραμείνουν ίδια. ΠΑΟΚ και Άρης συμφώνησαν με τη Nova, ανανεώνοντας αμφότεροι τη συμφωνία που είχαν με τη συνδρομητική πλατφόρμα.

Μοιρασμένες οι ομάδες της Super League 2

Στη Super League 2 υπήρχε η κεντρική διαχείριση επομένως Πανσερραϊκός και Κηφισιά δεν χρειαζόταν να ψάξουν πάροχο για τους αγώνες τους. Όμως η άνοδος τους στη μεγάλη κατηγορία συνδυάστηκε με την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Τελικά η «μάχη» των καναλιών έφερε... ισοπαλία, αφού σε πρώτο χρόνο τα «Λιοντάρια» συμφώνησαν σε όλα με τη Nova για τις επόμενες δύο περιόδους, ενώ αφετέρου η ομάδα των βορείων προαστίων θα βρίσκεται στην Cosmote TV για τον επόμενο χρόνο. 

Αναλυτικά ο τηλεοπτικός χάρτης της Stoiximan Super League για τη σεζόν 2023-24:

 

AEKCosmote TV
ΆρηςNova
Αστέρας ΤρίποληςNova
ΑτρόμητοςNova
ΒόλοςCosmote TV
ΚηφισιάCosmote TV
ΛαμίαCosmote TV
ΟλυμπιακόςCosmote TV
ΟΦΗCosmote TV
ΠαναθηναϊκόςCosmote TV
ΠαναιτωλικόςCosmote TV
ΠανσερραϊκόςNova
ΠΑΟΚNova
ΠΑΣ ΓιάννιναNova