ΟΦΗ από τα παλιά, διέσυρε τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο!
i

Οι πανηγυρισμοί των παικτών του ΟΦΗ / © Intime

ΟΦΗ από τα παλιά, διέσυρε τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 18:54 - 09.01.2023 / Ανανεώθηκε: 19:24 - 09.01.2023

Ο ΟΦΗ έπαιξε μπαλάρα και διέλυσε τον κάκιστο Παναιτωλικό με 4-0 μέσα στο Αγρίνιο.

Μπαλάρα, τεσσάρα και... πάρτι του ΟΦΗ μέσα στο Αγρίνιο! Οι Κρητικοί έκαναν ότι ήθελαν κόντρα στον τραγικό Παναιτωλικό, τον οποίο και «πάτησαν» με 4-0 μες στο ίδιο του το σπίτι.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ντίκο, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (27', 52), με το πρώτο μάλιστα να είναι σπάνιας ομορφιάς, ενώ δίχτυα βρήκαν επίσης οι Τοράλ (73') και Τσιλιανίδης (94').

Κάπως έτσι επέστρεψε στις νίκες ο ΟΦΗ και έφτασε τους 15 βαθμούς, όντας στην 11η θέση, ενώ ο Παναιτωλικός έμεινε στους 19 βαθμούς και στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Μετά τα πρώτα και αναγνωριστικά λεπτά της αναμέτρησης, οι Κρητικοί άρχισαν να κρατούν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους, αλλά και να πιέζουν, δίχως όμως να γίνονται απειλητικοί.

Έπειτα από αρκετές κακές επιλογές στην επίθεση, οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στην πρώτη τους καλή ευκαιρία, με τον Ντίκο να πετυχαίνει ένα ασύλληπτο γκολ. Στο 27' ο Αφρικανός έφτασε στα 2.2 μέτρα, προκειμένου να κάνει το 0-1 με ένα φοβερό ανάποδο ψαλίδι.

Στη συνέχεια οι Αγρινιώτες προσπάθησαν να βρουν άμεση απάντηση, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να έχουν μια φλύαρη κατοχή μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η ομάδα του Νταμπράουσκας μπήκε φουριόζα και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων! Λίγα δευτερόλεπτα μετά το δοκάρι του Νέιρα στο 51', ο Ντίκο μπήκε στην περιοχή του Παναιτωλικού και με ένα ωραίο πλασέ έκανε το 0-2.

Η κυριαρχία των «ασπρόμαυρων» συνεχίστηκε, με τους γηπεδούχους να αδυνατούν να βγάλουν αντίδραση. Μάλιστα, στο 73ο λεπτό βρήκαν και τρίτο γκολ, με τον Τοράλ να βγαίνει σε θέση τετ α τετ και να νικάει τον Ανέστη, κάνοντας το 0-3.

Και εκεί που έμοιαζε να έχει τελειώσει ο... εφιάλτης των «καναρινιών», ο Τσιλιανίδης «χτύπησε» στο 90+4' και με ένα ωραίο πλασέ από πλάγια θέση, διαμόρφωσε το τελικό 0-4.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (71΄Λιάβας), Μλάντεν, Μάλης (71΄Πέδρο), Χουχούμης, Ξενιτίδης (46΄Κολοβός), Φλόρες, Ντίας, Σενγκέλια (78΄Μάρτενσον), Καρέλης, Νταγκό (60΄Χατζηθεοδωρίδης).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής, Λάρσον, Μεγιάδο (76΄Περέα), Ντιουσέ, Μπαλογιάννης (70΄Θοράρινσον), Τοράλ (76΄Γκερέρο), Νέιρα (70΄Τσιλιανίδης), Ντίκο (85΄Τζου).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο τρόπος που μπήκε ο ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο και το γρήγορο γκολ που πέτυχε με τον Ντίκο (52'), παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων, ήταν αυτά που καθόρισαν το παιχνίδι.

MVP: Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Ντίκο, ο οποίος πέτυχε τα πρώτα δύο τέρματα της ομάδας του, με το 1-0 να είναι ένα ασύλληπτο γκολ με ανάποδο ψαλίδι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο Παναιτωλικός δεν είχε κανένα σουτ στο στόχο!

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Ο Παναιτωλικός στρέφει την προσοχή του στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ, ενώ ο ΟΦΗ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.