Τσέφεριν: «Αυτοί δεν είναι οπαδοί είναι ο καρκίνος του ποδοσφαίρου, φτάνει πια!»

Αλεξάντερ Τσέφεριν

i

© intime

Τσέφεριν: «Αυτοί δεν είναι οπαδοί είναι ο καρκίνος του ποδοσφαίρου, φτάνει πια!»

Sportal newsroom 13:51 - 16.08.2023

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν δήλωσε αποφασισμένος να εξαλείψει τη βία, ενώ τόνισε πως όσοι δημιουργούν προβλήματα δεν είναι οπαδοί, αλλά ο καρκίνος του ποδοσφαίρου.

«Ανοχή τέλος!», είπε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους Big 4. Στόχος της σύσκεψης ήταν η συζήτηση για την αντιμετώπιση της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και η κατάσταση των τελευταίων χρόνων.

Ο πρόεδρος της UEFA, λοιπόν στις δηλώσεις του ανέφερε ότι είναι εξαγριωμένος και λυπημένος για τα όσα συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, τονίζοντας πως αυτοί που δημιουργούν προβλήματα είναι ο καρκίνος του ποδοσφαίρου. 

«Ήταν δύσκολο να έρθουμε εδώ λόγω των γεγονότων των τελευταίων ημερών. Είμαστε λυπημένοι και εξαγριωμένοι με όσα συνέβησαν με αυτήν την παράλογη βία, κάποιοι χρησιμοποιούν αγώνες ποδοσφαίρου για να κάνουν εγκληματικές πράξεις.

Αυτοί είναι ο καρκίνος του ποδοσφαίρου, δεν είναι οπαδοί. Μην τους αποκαλείτε οπαδούς! Δυστυχώς, κύριε πρωθυπουργέ δεν μπορώ να είμαι πιο ευγενικός. Συμφωνούμε ότι φτάσαμε στο σημείο που αυτό πρέπει να σταματήσει. Φτάνει πια!», ανέφερε αρχικά ο Τσέφεριν.

«Ο χουλιγκανισμός δεν είναι μόνο πρόβλημα της Ελλάδας αλλά όλης της Ευρώπης. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι και ελπίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της θα βοηθήσουν. Καλώ όλους να βοηθήσουν, ιδιαίτερα τα ΜΜΕ, να μας βοηθήσουν να εξαλείψουμε αυτόν τον καρκίνο από το άθλημα.

Είμαστε αποφασισμένοι και χρειαζόταν να κάνουμε αυτή τη συνάντηση. Όλοι πρέπει να κάνουμε κάτι και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για αυτό. Αυτό δεν είναι πολιτική δήλωση», πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της UEFA.