Συνεχίζει την προσπάθεια η Ελλάδα: Η βαθμολογία της UEFA μετά τα ματς των ελληνικών ομάδων

Συνεχίζει την προσπάθεια η Ελλάδα: Η βαθμολογία της UEFA μετά τα ματς των ελληνικών ομάδων

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:58 - 05.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:15 - 06.10.2023

Η Ελλάδα συνεχίζει να μαζεύει βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ να προσθέτει 400 πολύτιμους βαθμούς στη συγκομιδή της UEFA. Από 200 βαθμούς έδωσαν ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, με τον τελευταίο να «πετάει» την ευκαιρία για νίκη.

Την ευκαιρία να πλησιάσει επικίνδυνα το Ισραήλ έχασε το βράδυ της Πέμπτης η Ελλάδα, η οποία ωστόσο μάζεψε συνολικά 1000 βαθμούς στη βαθμολογία της UEFA. Πολύτιμη η συνδρομή του ΠΑΟΚ, ο οποίος αποτέλεσε και τη μοναδική ομάδα που πανηγύρισε νίκη. 

Σε πρώτο χρόνο, ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος να επικρατήσει της Μπάτσκα Τόπολα και να προσφέρει 400 πόντους στην Ελλάδα. Όμως τα αμυντικά λάθη και η έλλειψη συγκέντρωσης έφεραν την ισοπαλία στη Σερβία, μέσω της οποίας μπήκαν 200 βαθμοί στον «κουμπαρά» της χώρας μας. 

Τόσους πρόσφεραν επίσης ΑΕΚ και Παναθηναϊκός. Σε πρώτο χρόνο, η Ένωση πήρε το «Χ» με τον Άγιαξ σε ένα παιχνίδι το οποίο αμφότερες οι ομάδες έφτασαν κοντά στην επικράτηση. Σε δεύτερο χρόνο το «τριφύλλι» δεν έκανε και την καλύτερη εμφάνιση στο Χάιφα, ωστόσο φρόντισε να μη χάσει από τη Μακάμπι (0-0).

Με αυτούς τους 1000 βαθμούς, λοιπόν, η χώρα μας παρέμεινε στην 19η θέση (25.325) πόντοι) της βαθμολογίας και αύξησε τη διαφορά της από την Κροατία (23.025), μετά την ήττα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ από την Μπαλκάνι. Ωστόσο το βράδυ της Πέμπτης πετάχτηκε μία πολύ σημαντική ευκαιρία. 

Με τέσσερεις νίκες - ή τουλάχιστον τρεις αφού η ΑΕΚ είχε θεωρητικά τον πιο δύσκολο αντίπαλο - η Ελλάδα θα πλησίαζε επικίνδυνα τόσο το 18ο Ισραήλ (26.375) όσο και τις Ουκρανία - Νορβηγία. Όπως και να έχει πάντως απομένουν ακόμα τέσσερα παιχνίδια για κάθε ομάδα, επομένως το κυνήγι της 15ης θέσης συνεχίζεται. 

Δείτε τη βαθμολογία της UEFA μετά τα ματς των ελληνικών ομάδων: