Τα αγαπημένα σκορ του Παναθηναϊκού και οι επτά βαθμοί χρυσάφι του Σπόραρ

Ο Παναθηναϊκός έχει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα.

Τα αγαπημένα σκορ του Παναθηναϊκού και οι επτά βαθμοί χρυσάφι του Σπόραρ

Γιώργος Σακελλαρίου 14:55 - 08.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:11 - 10.04.2023

Ο Παναθηναϊκός έχει κρατήσει το μηδέν σε 19 από τα 29 ματς. Τα κρίσιμα γκολ του Άντραζ Σπόραρ που κρατάνε τον Παναθηναϊκό στον τίτλο και τα αγαπημένα του 1-0 και 2-0.

Ο Παναθηναϊκός, όπως αναφέραμε και μετά το ματς με τον Άρη, κράτησε το μηδέν παθητικό για έβδομο σερί ματς.

Η εστία των Μπρινιόλι και Λοντίγκιν, που έπαιξε κόντρα στον Άρη, είναι απαραβίαστη για 710 λεπτά. Τελευταία φορά στα δίχτυα του «τριφυλλιού» έστειλε τη μπάλα ο Οντουμπάτζο στη νίκη των «πρασίνων» με 2-1 στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Φλεβάρη. Ο Παναθηναϊκός σε 29 ματς σε πρωτάθλημα και playoffs έχει σημειώσει 39 γκολ. Μέσο όρο ανά αγώνα 1,34 γκολ. Δεν το λες και ιδανικό για μία ομάδα που είναι στην κορυφή και διεκδικεί την κορυφή από την αρχή της σεζόν.

Έχει δεχθεί, όμως, στα ίδια ματς μόλις 12 γκολ. Τη στιγμή που η ΑΕΚ έχει απολογισμό 53-14, ο Ολυμπιακός 61-17, ο ΠΑΟΚ 46-20 και ο Άρης 41-29. Και τα δύο ασφαλώς παίζουν ρόλο και η επίθεση και η άμυνα. Ο Παναθηναϊκός έχει πάει πολλά ματς στα όριά τους και είναι του δόγματος «ένα ματς που δεν μπορείς να το πάρεις, τουλάχιστον μην το χάσεις». Σε κάθε περίπτωση, το «τριφύλλι» διαθέτει την καλύτερη άμυνα κι αυτό είναι το μεγάλο του όπλο. Με μηδέν παθητικό τουλάχιστον δεν χάνεις.

Σε άλλα ματς, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός εύκολα ή (κυρίως) δύσκολα βρήκε έστω κι ένα γκολ για τη νίκη. Σε άλλα δεν τα κατάφερε. Οι «πράσινοι», πάντως, έχουν σκοράρει στα 26 από τα 33 ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Στον δεύτερο θεσμό δεν σκόραραν με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ηττήθηκαν 2-0 και το πλήρωσαν με τον αποκλεισμό. Στον μεγάλο τους στόχο που είναι το πρωτάθλημα, δεν βρήκαν δίχτυα στα πρόσφατα ματς με Βόλο και ΑΕΚ και για τα playoffs, με την Ένωση εκτός έδρας για το πρωτάθλημα και με ΠΑΟΚ εντός, Ολυμπιακό εκτός και στην ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη με 1-0. Αυτά είναι τα επτά παιχνίδια.

Ο Παναθηναϊκός, αντίθετα, δεν έχει δεχθεί γκολ στα 19 από τα 29 ματς στο πρωτάθλημα. Κι αν προσθέσουμε και το Κύπελλο, όπου ήταν απαραβίαστη η εστία του στους δύο αγώνες με τον Βόλο, τότε έχει κρατήσει το μηδέν στα 21 από τα 33 ματς!

Ο Παναθηναϊκός δεν δέχθηκε γκολ στο μίνι πρωτάθλημα από ΑΕΚ, Βόλο, Άρη και στην κανονική διάρκεια από Αστέρα Τρίπολης, Βόλο, ΠΑΣ Γιάννινα (δύο φορές), Λαμία (δύο φορές), Παναιτωλικό (2 φορές), Ολυμπιακό, Άρη, Λεβαδειακό (δύο φορές), Ιωνικό, Ατρόμητο (δύο φορές), ΟΦΗ. Έτσι, το αγαπημένο του σκορ είναι το 1-0. Μ’ αυτό νίκησε δύο φορές τον Άρη, δύο τον Λεβαδειακό κι από μία τους Ιωνικό, Αστέρα, Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα.

Το δεύτερο πιο αγαπημένο του είναι το 2-0. Το σημείωσε σε επτά αγώνες. Με Ατρόμητο εντός, εκτός, με Λαμία εντός, εκτός και με ΟΦΗ εκτός, Παναιτωλικό και Βόλο εντός. Έχει κι ένα 0-2 με τον Βόλο στο Κύπελλο.

Οι βαθμοί του Σπόραρ

Ο Αντράζ Σπόραρ κόστισε αρκετά χρήματα στον Παναθηναϊκό. Ο Σλοβένος δεν έχει εξελιχθεί σε εκτελεστή, ωστόσο, έφτασε τα 12 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Τα εννέα σε πρωτάθλημα και playoffs. O Σλοβένος φορ έχει δεχθεί έντονη κριτική για την εικόνα του στον δεύτερο γύρο και φυσικά ήταν σε τραγική ψυχολογική κατάσταση μετά το χαμένο πέναλτι με τον Βόλο.

Κόντρα στον Άρη πήρε το αίμα του πίσω και πέτυχε το νικητήριο γκολ. Ένα τέρμα που ασφαλώς έδωσε ανάσα στον Παναθηναϊκό και το δικαίωμα της παραμονής στην κορυφή. Ο Σπόραρ είχε και το νικητήριο 1-0 στο 95’με τον ΠΑΣ Γιάννινα, το γκολ με τον Άρη στη Λεωφόρο στο 92’ για το τελικό 1-0 κι επίσης σημείωσε το 1-1 με τον Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις. Επτά βαθμοί, σύμφωνα με το αποτέλεσμα που υπήρχε πριν τα γκολ, από τον Σπόραρ, ενώ ήταν καθοριστικός και στις νίκες με ΑΕΚ (πήρε το πέναλτι για το 1-1 κι έκανε το 2-1), Ιωνικό (κέρδισε το πέναλτι για το τελικό 1-0) στον πρώτο γύρο.