Τα ζευγάρια που έχουν διαμορφωθεί στους «16»

Τα ζευγάρια που έχουν διαμορφωθεί στους «16»

Sportal newsroom 00:24 - 02.12.2022 / Ανανεώθηκε: 00:47 - 02.12.2022

Γεμάτη με ομάδες «έκπληξη» θα είναι η φάση των «16» του Μουντιάλ, με τη φάση των νοκ-άουτ να μπαίνει σιγά-σιγά στα «σκαριά»

Ο χάρτης της φάσης των «16» έχει αρχίσει σιγά-σιγά να συμπληρώνεται, έπειτα από την ολοκλήρωση της πέμπτης αγωνιστικής. Τα θαύματα συνεχίστηκαν με τις Ιαπωνία, Αυστραλία και Μαρόκο.

Στον πρώτο όμιλο η Ολλανδία κατάφερε να περάσει πρώτη στη βαθμολογία, νικώντας τους Κατάρ, Σενεγάλη και αποσπώντας μία ισοπαλία από το Εκουαδόρ. Την δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα της Αφρικής, αφού με την νίκη κόντρα στους Λατίνους πέρασε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. 

Στον δεύτερο όμιλο η Αγγλία κατάφερε να πάρει δύο άνετες νίκες κόντρα σε Ιραν και Ουαλία (6-2 και 3-0) αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να μην την επηρεάζει καθόλου το 0-0 με τις ΗΠΑ, την 2η αγωνιστική. Αντιθέτως, οι Αμερικάνοι μπορεί να μην φημίζονται για την ποδοσφαιρική τους κουλτούρα, εντούτοις κατόρθωσαν να αφήσουν εκτός τους ανταγωνιστές τους και να βρεθούν εκείνοι στους «16». 

Στον τρίτο όμιλο η Αργεντινή «καθάρισε« την υπόθεση πρόκριση νικώντας τη Πολωνία με 2-0 και τερμάτισε στη πρώτη θέση του ομίλου. Την ίδια ώρα το Μεξικό «αυτοκτόνησε» στο 90+ κόντρα στη Σαουδική Αραβία και πέταξε μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί στη δεύτερη θέση.

Στον τέταρτο όμιλο οι Αυστραλοί έκαναν την έκπληξη κόντρα στους Δανούς και κόντρα στη ροή του αγώνα πέτυχαν ένα γκολ, το οποίο τους χάρισε τη πρόκριση. Παράλληλα οι Γάλλοι μπορεί να έχασαν από τη Τυνησία, όμως αυτό δεν τους εμπόδισε στο να καταλήξουν πρώτοι στο γκρουπ.

Στον πέμπτο όμιλο οι Ιάπωνες έκαναν το «μπαμ» και άφησαν εκτός τους Γερμανούς, νικώντας την Ισπανία με 2-1 σε ένα απίθανο ματς. Παράλληλα, οι «Φούριας Ρόχας» με αυτή την ήττα έπεσαν στη δεύτερη θέση και για λίγο κινδύνεψαν να τη χάσουν.

Και τέλος στον έκτο όμιλο το Βέλγιο και συγκεκριμένα ο Λουκάκου χαράμισε άπειρες ευκαιρίες, με αποτέλεσμα να μείνει το 0-0 και να αποκλειστεί από την Κροατία. Παράλληλα το Μαρόκο νίκησε τον Καναδά και έτσι τερμάτισε στη πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Το ματς ανάμεσα στους Ολλανδούς και τις ΗΠΑ θα είναι το πρώτο όσον αφορά τη συγκεκριμένη φάση και θα διεξαχθεί στις 3 του Δεκέμβρη. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και η αναμέτρηση Αργεντινή - Αυστραλία.

 Μία μέρα αργότερα είναι προγραμματισμένα τα παιχνίδια Αγγλία - Σενεγάλη και Γαλλία - Πολωνία, ενώ για τις 5 του Δεκέμβρη υπάρχει το Ιαπωνία - Κροατία καθώς και ένα ακόμα ματς το οποίο θα γίνει γνωστό αύριο. Τέλος, στις 6 του μηνός θα διεξαχθεί το Μαρόκο - Ισπανία και επίσης μία ακόμα αναμέτρηση.