Το απόλυτο σουρεάλ σκηνικό στον Βόλο: Το πανό «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ» και τα πυροτεχνήματα σε ένα άδειο γήπεδο (gallery)

Το απόλυτο σουρεάλ σκηνικό στον Βόλο: Το πανό «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ» και τα πυροτεχνήματα σε ένα άδειο γήπεδο (gallery)

Sportal newsroom 21:18 - 24.05.2023 / Ανανεώθηκε: 21:21 - 24.05.2023

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που δεν μπορεί να διεξαχθεί ένα τελικός Κυπέλλου, φροντίζουμε να έχουμε και χιούμορ, με πανό που καταδικάζουν τη βία…

Έπειτα από μήνες πολλών διαβουλεύσεων, συζητήσεων, διαπραγματεύσεων, διαφωνιών και άλλων ελληνικών… περιστατικών, ο τελικός Κυπέλλου είναι γεγονός, με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να δίνουν τη μάχη τους στο Πανθεσσαλικό.

Ωστόσο, το σκηνικό είναι τόσο καταθλιπτικό και ξενέρωτο θα περίμενε κανείς, το φόντο είναι τόσο ενδεικτικό της κατηφόρας που έχει πάρει το ελληνικό ποδόσφαιρο και σε αυτή δεν μπαίνει «φρένο» με το χτίσιμο γηπέδων, ούτε με VAR, ούτε με ξένους διαιτητές. Προφανώς, όλα αυτά βοηθούν, αλλά στην κατακλείδα μιας σεζόν, έχουμε να κάνουμε με έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδας που διεξάγεται σε ένα άδειο γήπεδο.

Κι όχι μόνο αυτό…

Διεξάγεται σε ένα άδειο γήπεδο, έπειτα από αλλεπάλληλες αρνητικές απαντήσεις που εισέπραξε η ΕΠΟ επί περίπου ένα δίμηνο, από κάθε πιθανό και απίθανο μέρος, όχι μόνο της χώρας μας, αλλά από όλο τον πλανήτη.

Για τη «γιορτή του ποδοσφαίρου». Για τη διοργάνωση που η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καλείται να σχεδιάσει από την αρχή κάθε σεζόν.

Παρ’ όλα αυτά, επειδή είμαστε Ελλάδα και ακόμα και σε κωμικοτραγικές καταστάσεις, υπάρχουν κάποια φωτεινά μυαλά που επιστρατεύουν το χιούμορ σε οποιαδήποτε συγκυρία, σε αυτό το άδειο γήπεδο των περίπου 23.000 θέσεων υπάρχει ένα πανό, στο οποίο αναγράφεται: «I <3 VOLOS. TO ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ΟΧΙ ΒΙΑ».

Extra Bonus: Κατά την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, η Επιτροπή που έχει αναλάβει τη διοργάνωση του Κυπέλλου, θεώρησε ότι σε αυτό το φαντασμαγορικό τοπίο, που παραπέμπει σε... νεκροταφείο, παρά σε ποδοσφαιρική γιορτή, αυτό που έλειπε ήταν τα πυροτεχνήματα.