«Κεραυνούς» από Τεν Χαχ για Κριστιάνο: «Δεν ήταν σε καλή κατάσταση, ήξερε ότι θα υποστεί συνέπειες»
i

Κριστιάνο Ρονάλντο/©Intime

«Κεραυνούς» από Τεν Χαχ για Κριστιάνο: «Δεν ήταν σε καλή κατάσταση, ήξερε ότι θα υποστεί συνέπειες»

Κώστας Τόπας 15:39 - 10.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:48 - 10.12.2022

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαχ κλήθηκε να μιλήσει για τη συνεργασία που είχε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, την φυγή του Πορτογάλου αστέρα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το πρόβλημα που δημιούργησε.

Λιγότερο από ένα μήνα αφότου ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έλυσαν τη συνεργασία τους, ο Έρικ τεν Χαχ, ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων» που στοχοποιήθηκε στην επίμαχη συνέντευξη που έδωσε ο Πορτογάλος στον δημοσιογράφο Πιρς Μόργκαν, επέστρεψε για να αναφερθεί στην αποχώρηση του CR7 από το «Ολντ Τράφορντ».

Ο Ολλανδός τεχνικός τόνισε πως αισθάνεται μπερδεμένος με την αποχώρηση του Πορτογάλου αστέρα, μιας και στο παρελθόν του είχε εκμυστηρευτεί ότι επιθυμία του είναι να συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Το καλοκαίρι είχαμε μια κουβέντα. Ήρθε σε μένα και μου είπε "θα σου πω σε επτά μέρες αν θα μείνω ή θα φύγω". Μετά επέστρεψε και είπε "θέλω να μείνω". Μέχρι εκείνη τη στιγμή (της συνέντευξης του Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Πιρς Μόργκαν) Δεν άκουσα τίποτα περισσότερο. Δεν μου είπε ποτέ "θέλω να φύγω".Δεν νομίζω ότι ο σύλλογος θα μπορούσε να δεχτεί αυτή τη συνέντευξη. Έπρεπε να υπάρξουν συνέπειες. Για να κάνει αυτό το βήμα ήξερε ποιες θα ήταν οι συνέπειες. Είδα τα περισσότερα από όσα είπε, όχι όλα. Νομίζω ότι ήταν σαφές μετά από αυτό ήθελε να φύγει.

Δεν θέλω να μιλήσω γι' αυτό το θέμα. Αλλά είμαι διαθέσιμος να μιλήσω μαζί του, γιατί όχι; Έκανα τα πάντα ειλικρινά, ανοιχτά και με διαφάνεια. Είχαμε ακόμη και συζητήσεις για το όραμά μου για το παιχνίδι, έτσι. Δεν έχω πρόβλημα να μιλήσω μαζί του αλλά δεν έχουμε και κάτι συγκεκριμένο να συζητήσουμε.

«Από την πρώτη στιγμή εγώ ήθελα να μείνει, αλλά εκείνος ήθελε να φύγει»

Από την πρώτη στιγμή ήθελα να μείνει, αλλά ήθελε να φύγει. Όταν ένας παίκτης δεν θέλει να είναι στην ομάδα, τότε πρέπει να φύγει, αυτό είναι προφανές. Θέλαμε ένα νέο μέλλον για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το έκανε. Δεν θέλω να γίνω μέρος του. Προχωράμε. Είμαστε σε μια διαδικασία. Ο Ρονάλντο ήταν μέρος της, αλλά επέλεξε να ακολουθήσει άλλο δρόμο. Θα προτιμούσα να είχαν πάει τα πράγματα αλλιώς, αλλά εκείνος επέλεξε αυτόν τον τρόπο.

 Έκανα τα πάντα για να τον φέρω στην ομάδα, γιατί τον εκτιμώ για την ποιότητά του. Θέλαμε να είναι μέρος του έργου μας και να βοηθήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γιατί είναι φανταστικός παίκτης. Έχει σπουδαίο ιστορικό, αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν και εμείς πρέπει να κοιτάξουμε στο μέλλον. Δεν σπαταλώ πάρα πολλή ενέργεια σε αυτό.

Την περασμένη σεζόν σκόραρε 24 γκολ, έτσι δεν είναι; Και τι χρειάζεται αυτή η ομάδα; Χρειαζόμαστε γκολ. Όταν είναι σε καλή κατάσταση, είναι καλός παίκτης και μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους που θέσαμε. Αλλά δεν ήταν σε καλή κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έρικ Τεν Χαχ.