Τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών της Μαρσέιγ: «Στη Μασσαλία για να έχεις λαμπρό μέλλον είτε γίνεσαι ποδοσφαιριστής στην ομάδα ή διακινητής ναρκωτικών»

Τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών της Μαρσέιγ: «Στη Μασσαλία για να έχεις λαμπρό μέλλον είτε γίνεσαι ποδοσφαιριστής στην ομάδα ή διακινητής ναρκωτικών»

Δημήτρης Χούπης 17:33 - 23.10.2023

Ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών της Μαρσέιγ, Μάρκο Οτέρο, έκανε μία... τρομερή δήλωση, λέγοντας ότι στη Μασσαλία για να έχει κανείς λαμπρό μέλλον πρέπει είτε να γίνει προπονητής της ομάδας είτε διακινητής ναρκωτικών.

Μία... τρομερή δήλωση έκανε ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών της Μαρσέιγ, Μάρκο Οτέρο, μιλώντας στο La Provence. Ο Οτέρο είναι τεχνικός διευθυντής στην ομάδα της Μασσαλίας από τον Μάιο του 2022 και μαζί με τον Γιαν Ντανιέλου (ο υπεύθυνος), έχει τον έλεγχο στα τμήματα υποδομής της Μαρσέιγ

Η ακαδημία της αντιπάλου της ΑΕΚ λοιπόν, αποτελεί ίσως το αδύναμο σημείο της ομάδας, αφού δεν βγάζει εύκολα παίκτες που θα τους ανεβάσει στη συνέχεια στην πρώτη ομάδα. Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Ιλιμάν Εντιαγέ, ο οποίος έφυγε εκτός Γαλλίας για να γίνει καλύτερος, ωστόσο φέτος το καλοκαίρι επέστρεψε στην παιδική του ομάδα. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ των οπαδών της Μαρσέιγ και μελών της διοίκησης, πάρθηκε η απόφαση να αποχωρήσουν τριάντα μέλη από την ακαδημία. Η απόφαση αυτή των τμημάτων υποδομής σήκωσε μεγάλη κριτική και ο τεχνικός διευθυντής της Μαρσέιγ μιλώντας στο La Provence έδωσε απαντήσεις για τα λόγια που ακούστηκαν εκείνη την περίοδο. 

«Με κάνουν να γελώ, αλλά το πρόβλημα να μην είσαι από τη Μασσαλία είναι μόνο όταν οι παίκτες δεν είναι καλοί. Όσον αφορά τον Ένζο Στερνάλ, όλοι με ρωτούν γιατί δεν είναι στην πρώτη ομάδα, αλλά είναι από τη Νανσί. Ο Μπαρί Μπαρκολά δεν είναι από τη Μασσαλία, αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα. 

Η Μαρσέιγ θα συνεχίσει να παίρνει αποφάσεις με βάση την ποιότητα και την προοπτική των παικτών», είπε αρχικά ο Οτέρο και συνέχισε. 

Προπονήθηκαν Μουκουντί και Πόνσε κι είναι έτοιμοι για Μαρσέιγ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:01 - 23.10.2023

Προπονήθηκαν Μουκουντί και Πόνσε κι είναι έτοιμοι για Μαρσέιγ

Ευχάριστα νέα προέκυψαν από την προπόνηση της ΑΕΚ την Δευτέρα (23/10) καθώς τόσο ο Αρόλντ Μουκουντί, όσο και ο Έκι Πόνσε προπονήθηκαν κανονικά και όπως φαίνεται θα είναι διαθέσιμοι για τον αγώνα με την Μαρσέιγ.

«Για μένα η Μασσαλία είναι μία μίξη από Μπουένος Άιρες, το Ρίο ντε Τζανέιρο, τη Νάπολι και ίσως τη Βαλένς. Ξεχνάμε ότι είμαστε η πιο φτωχή πόλη στη Γαλλία. Εδώ (στην πόλη), υπάρχουν δύο επιλογές για να έχεις λαμπρό μέλλον, είτε να γίνεις ποδοσφαιριστής στη Μαρσέιγ, είτε διακινητής ναρκωτικών.... και δεν μιλάω για έναν πωλητή στη γωνία του δρόμου. 

Δεν μπορούμε να κάνουμε τους νέους ανθρώπους, να καταλάβουν, ότι μπορείς να σπουδάσεις, όπως ο Αμπντού Σμπιχί (γιατρός της ομάδας) ή ο Ρόμπερτ Ναζαρετιάν (σύμβουλος του προέδρου). Ακόμα κι αν δεν είσαι δισεκατομμυριούχος θα έχεις μια εξαιρετική ζωή», ανέφερε στη συνέχεια.