Εξαλλος ο Κεϊρόζ με δηλώσεις του Κλίνσμαν για το Ιραν
i

Ο Κάρλος Κεϊρόζ/ⒸIntime

Εξαλλος ο Κεϊρόζ με δηλώσεις του Κλίνσμαν για το Ιραν

Sportal newsroom 10:42 - 27.11.2022 / Ανανεώθηκε: 15:59 - 30.11.2022

Κόντρα επίθεση από τον Κάρλος Κεϊρόζ στον Γιούργκεν Κλίνσμαν, ο οποίος είχε προχωρήσει σε αρνητικά σχόλια για τον τρόπο που αγωνίζεται το Ιραν, ζητώντας την παραίτησή του από τη θέση που διατηρεί στη FIFA.

Η σπουδαία νίκη (2-0) απέναντι στην Ουαλία προκάλεσε ενθουσιασμό και υπερηφάνια στις τάξεις του Ιράν και παράλληλα διατήρησε την ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση. Ωστόσο, το θετικό κλίμα που δημιουρήθηκε μετά από αυτό το αποτέλεσμα ήρθε να χαλάσει η τοποθέτηση του Γιούργκεν Κλίνσμαν σε εκπομπή του BBC, με τον Γερμανό τεχνικό -και μέλος της FIFA- να σχολιάζει με αρνητικό τρόπο την εικόνα που παρουσίασε το Ιραν απέναντι στους Ουαλούς.

«Δεν είναι τυχαίο πως αγωνίζονται, αυτή είναι η κουλτούρα τους. Κορόιδεψαν τον διαιτητή, τον βοηθό και τον τέταρτο, είναι συνεχώς μέσα στα αυτιά τους. Αυτή είναι η κουλτούρα τους, να σε βγάζουν έξω από το παιχνίδι σου. Με έναν άλλον διαιτητή το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό» σχολίασε μεταξύ άλλων ο Κλίνσμαν, που χαρακτήρισε ως αποτυχημένο το πέρασμα του Κεϊρόζ από την Κολομβία και την Αίγυπτο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θέλησε να αφήσει τα λόγια του Κλίνσμαν να πέσουν στο κενό και σε μακροσκελή ανακοίνωσή του, μέσω του Twitter, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ακόμα και χωρίς να με γνωρίζεις προσωπικά, αμφισβητείς τον χαρακτήρα μου. Ανεξάρτητα από το πόσο πολύ σέβομαι αυτά που έκανες μέσα στο γήπεδο, αυτά τα σχόλια για τον πολιτισμό του Ιράν, την εθνική ομάδα του Ιράν και τους παίκτες μου είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο».

Ο Κεϊρόζ έκλεισε την τοποθέτησή του κάνοντας αναφορά στην ιδιότητα του Κλίνσμαν, που είναι μέλος της FIFA: «θα παρακολουθήσουμε με προσοχή ποια θα είναι η απόφαση της FIFA σχετικά με τη θέση σου ως μέλος της Ομάδας Τεχνικής Μελέτης του Κατάρ 2022. Γιατί, προφανώς, περιμένουμε να παραιτηθείς».