Τι είδε ο Αλμέιδα στο Ελλάδα - Γαλλία στη Νέα Φιλαδέλφεια

Τι είδε ο Αλμέιδα στο Ελλάδα - Γαλλία στη Νέα Φιλαδέλφεια

Κώστας Τσίλης 08:38 - 22.11.2023 / Ανανεώθηκε: 08:38 - 22.11.2023

Προφανώς δεν πήγε για συγκεκριμένη... κατασκοπεία ο Αλμέιδα στο παιχνίδι της εθνικής με την Γαλλία, παρόλα αυτά είναι δεδομένο πως έφυγε με χρήσιμα ποδοσφαιρικά... συμπεράσματα που αφορούν και το παρόν, ίσως και το μέλλον της ΑΕΚ

Το γεγονός πως η εθνική ομάδα της Ελλάδας έπαιζε στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και μάλιστα σε παιχνίδι απέναντι στην Γαλλία, ήταν λόγος υπέρ-αρκετός για να δώσει το παρών στις εξέδρες ο Ματίας Αλμέιδα. Πολύ περισσότερο από την στιγμή που δυο ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, ο Κώστας Γαλανόπουλος και ο Λάζαρος Ρότα, ήταν στο βασικό σχήμα. Και επομένως το ματς αποκτούσε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον Αργεντινό τεχνικό. 

Είναι βέβαιο πως δεν είχε τίποτα περισσότερο ή τίποτα πιο... βαθύ στο μυαλό του ο Αλμέιδα, όταν αποφάσιζε να πάει χθες στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η παρουσία του προπονητή της ΑΕΚ σ' ένα επίσημο ματς της εθνικής ομάδας και ειδικά μέσα στην έδρα της ΑΕΚ, μοιάζει εξ ορισμού ως κάτι απολύτως φυσιολογικό. Επίσης δεδομένα ο Αργεντινός τεχνικός δεν περίμενε το χθεσινό ματς, για να δει έναν παίκτη σαν τον Τάσο Μπακασέτα, το όνομα του οποίου βρίσκεται τις τελευταίες μέρες ξανά στην κιτρινόμαυρη επικαιρότητα. 

Τον αρχηγό της εθνικής ο Αλμέιδα τον ξέρει πολύ καλά, έχει σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη, η οποία μάλιστα διαφέρει κατά (πάρα) πολύ και από την ολίγον αντιποδοσφαιρική ανάλυση περί του μη συμβατού αγωνιστικού προφίλ του παιχνιδιού του Μπακασέτα με τον αγωνιστικό μοντέλο του Αργεντινού τεχνικού. Προφανώς βέβαια, κάθε (τέτοια) εμφάνιση απέναντι σε τέτοιο αντίπαλο, βάζει επιπλέον στοιχεία στην ήδη σχηματισμένη εικόνα. Όμως όλο αυτό, δεν έχει να κάνει με πιθανές εξελίξεις ανάμεσα σε ΑΕΚ και Μπακασέτα. Αυτή είναι μια άλλη, εντελώς διαφορετική ιστορία, όπως έχετε διαβάσει στο Sportal.gr, που ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά την δεδομένη χρονική στιγμή, πως μπορεί να εξελιχθεί. 

Από την άλλη μεριά, είναι δεδομένο πως ο Αλμέιδα και η ΑΕΚ, έχουν πάντα την προσοχή τους στραμμένη σε καλές περιπτώσεις Ελλήνων ποδοσφαιριστών και ειδικά μελών της εθνικής ομάδας. Υπενθυμίζουμε πως το περασμένο καλοκαίρι οι Άγγλοι αποκάλυψαν και η ΠΑΕ δεν το διέψευσε, πως η Ένωση έκανε προσπάθεια για να αποκτήσει τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Αλλά οι τρελές απαιτήσεις της Σέφιλντ αποδείχθηκαν ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο. 

Από την στιγμή τώρα που παραμένει ανοιχτή στην ΑΕΚ η κουβέντα για ενίσχυση στην θέση του αριστερού μπακ, είτε τώρα τον Γενάρη, είτε το προσεχές καλοκαίρι, είναι μάλλον απίθανο να πέρασε απαρατήρητη χθες από τον Αλμέιδα η περίπτωση του Δημήτρη Γιαννούλη. Ενός αριστερού μπακ που χθες έκανε (μια ακόμα) εξαιρετική εμφάνιση, που έχει συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και που λήγει το συμβόλαιο του με τη Νόριτς το προσεχές καλοκαίρι. 

Εξυπακούεται πως δεν μπορεί να μπει κανείς στο μυαλό του Άλμειδα, ούτε όμως είναι και πολύ πιθανό μετά το χθεσινό ματς να είπε στους ανθρώπους της ΑΕΚ πως θα ήθελε τον Γιαννούλη στην ομάδα. Δεν λειτουργεί έτσι ο Αργεντινός τεχνικός. Από την άλλη, σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλμέιδα είδε την περίπτωση του Γιαννούλη και σίγουρα δεν έφυγε από τη Νέα Φιλαδέλφεια προσπερνώντας την, ως αδιάφορη. Πάντα θεωρητικά και καθαρά ποδοσφαιρικά. Εξάλλου το πιο σημαντικό απ' όλα είναι, το πως θα εξελιχθεί στην ΑΕΚ η συζήτηση για το αριστερό άκρο της άμυνας της. Αυτή είναι η βάση, για κάθε περαιτέρω κουβέντα. Και τα επόμενα βήματα απ' αυτό, ενδεχομένως να οδηγήσουν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών.