Τι μας επιφυλάσσει το Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι για το Carabao Cup

Γιούργκεν Κλοπ

i

© Intime

Τι μας επιφυλάσσει το Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι για το Carabao Cup

Πάνος Μαλακτάρης • 15:39 - 20.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Επιστροφή στην «κανονικότητα» με μια τοπ αναμέτρηση σε συλλογικό επίπεδο, ως πρόγευση της επανέναρξης των κορυφαίων πρωταθλημάτων

Το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου είχαμε συνηθίσει να μας βρίσκει σε κάποια παραλία, ή έστω επάνω στις ετοιμασίες για εξόρμηση σε κάποιο νησί. Ακόμα κι αυτό άλλαξε φέτος, μιας και ζήσαμε να παρακολουθήσουμε Μουντιάλ με χριστουγεννιάτικα φωτάκια δίπλα στην τηλεόραση, μελομακάρονα και δίπλες (ναι, δεν ασχολούμαστε καν με τους κουραμπιέδες).  

Η επιστροφή σε ποδόσφαιρο συλλογικού επιπέδου εν μέσω full season είναι επίσης κάτι πρωτόγνωρο, τόσο για εμάς όσο και για τους ίδιους τους παίκτες. Η κατάσταση στην οποία θα γυρίσουν μένει να φανεί, καθώς και κατά πόσο όλο αυτό θα επηρεάσει τις ομάδες τους, μιας και πολλές από αυτές είχαν σημαντική «φυλλορροή» όλο αυτό το διάστημα

Πριν την επανέναρξη της premier league κι ενώ οι μικρότερες κατηγορίες ήδη «τρέχουν», έχουμε ως πρώτο πιάτο τις αναμετρήσεις του διημέρου 20-22 Δεκεμβρίου για τοn 4o γύρο του δεύτερου τη τάξει θεσμού του κυπέλλου στο «νησί», του EFL ή Carabao cup. Η πιο σημαντική αναμέτρηση δεν είναι άλλη από το ματς ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, προγραμματισμένο για μεθαύριο Πέμπτη 22/12 στις δέκα ώρα Ελλάδας. 

Ο Γιούργκεν Κλοπ σήμερα έχει κάθε λόγο να χαμογελάει, μιας και θα δει να επιστρέφουν στις προπονήσεις με τους κόκκινους οι Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ, Τζόρνταν Χέντερσον, Φαμπίνιο και Άλισον οι οποίοι ενσωματώνονται στην ομάδα. Δεν θα συμβεί το ίδιο και με τον Φαν Ντάικ ο οποίος επιβαρύνθηκε σημαντικά παίζοντας σε όλα τα παιχνίδια της Ολλανδίας στο Κατάρ. 

Ειδικά ο Άρνολντ αναμένεται να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα μιας και έπαιξε ελάχιστα στο Μουντιάλ και έχει σαφώς λιγότερη καταπόνηση σε σχέση με τον Χέντερσον. Ο Κονατέ έφτασε ως τον τελικό με τη Γαλλία, ενώ ο Ντάρβιν Νούνιεζ έχει ήδη ενσωματωθεί στην ομάδα εδώ και μέρες. 

Η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη για τη γηπεδούχο Σίτι, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να είναι αρκετά καυστικός σε σχετικές δηλώσεις του μετά το φιλικό του Σαββάτου κόντρα στη Χιρόνα: «Πρέπει να περιμένουμε να δούμε σε τι κατάσταση θα επιστρέψουν οι υπόλοιποι παίχτες. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε παίχτες διαθέσιμους, επειδή τα μεγάλα μυαλά του ποδοσφαίρου έβγαλαν αυτό το πρόγραμμα. Κάποιοι επιστρέφουν τώρα, κάποιοι σε λίγες μέρες και, βήμα-βήμα θα επανενωθούν με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους».

Υπενθυμίζουμε πως η Μάντσεστερ Σίτι είχε στο Κατάρ τους Κάιλ Γουόκερ, Τζον Στόουνς, Φιλ Φόντεν, Τζακ Γκρίλις, Κάλβιν Φίλιπς, Ζοάο Κανσέλο, Ρούμπεν Ντίαζ, Μπερνάρντο Σίλβα, Έντερσον, Νάταν Ακέ, Ζουλιάν Άλβαρεζ, Ρόντρι, Αϊμερίκ Λαπόρτ, Κέβιν ντε Μπρόινε, Ιλκάι Γκουντογκάν και Μανουέλ Ακάντζι. Μιλάμε για κανονική 11άδα μαζί και με αλλαγές!

Γίνεται συνεπώς αντιληπτό πως δε μπορούμε να περιμένουμε πολλά από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση από πλευράς θεάματος, μιας και θα είναι ουσιαστικά κάτι παραπάνω από ένα γερό τεστ ενόψει της boxing day, της πιο παραδοσιακής μέρας ποδοσφαίρου στο «νησί». Μιας αγωνιστικής που θα βρει τους μεν reds να επισκέπτονται το villa park για να αντιμετωπίσουν τη Villa, ενώ ο Χάαλαντ και η παρέα του θα φιλοξενηθούν στις 28/12 στο Elland Road από τη Leeds