Το βάπτισμα του πυρός για τον Μαρτίνεθ στα ελληνικά ντέρμπι - Τι έκανε ως τεχνικός των Γρανάδα και Εσπανιόλ σε παιχνίδια ανάλογης βαρύτητας στην Ισπανία

Ντιέγκο Μαρτίνεθ

i

Ντιέγκο Μαρτίνεθ/ ©Intime

Το βάπτισμα του πυρός για τον Μαρτίνεθ στα ελληνικά ντέρμπι - Τι έκανε ως τεχνικός των Γρανάδα και Εσπανιόλ σε παιχνίδια ανάλογης βαρύτητας στην Ισπανία

Ιάσονας Τσίλης 14:01 - 16.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:01 - 16.09.2023

Το μεγάλο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Super League ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό είναι το πρώτο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ με τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο έχει αρκετή εμπειρία από παιχνίδια τέτοιας σημασίας, αφού τα έχει ζήσει ουκ ολίγες φορές στη La Liga.

Το ξεκίνημα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον πάγκο του Ολυμπιακού, κρίνεται απόλυτα επιτυχημένο μέχρι στιγμής, καθώς μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στη Super League και δύο προκρίσεις στα προκριματικά του Europa League, που οδήγησαν σε συμμετοχή στους ομίλους.

Μετά τη διακοπή των εθνικών ομάδων ωστόσο, αρχίζουν τα δύσκολα. Έως τώρα, οι αντίπαλοι των «ερυθρόλευκων» ήταν στα μέτρα τους, με εξαίρεση τη Γκενκ η οποία τους δυσκόλεψε αρκετά. Αρχής γενομένης την Κυριακή (17/09), ξεκινούν τα ντέρμπι και έπεται η πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Όλοι στον οργανισμό του Ολυμπιακού ωστόσο, στρέφουν την προσοχή τους στο μεγάλο παιχνίδι με την ΑΕΚ στην «OPAP Arena».

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού για πρώτη φορά σε ντέρμπι και η αναμέτρηση αυτή, θα αποτελέσει το πρώτο μεγάλο «κρας τεστ» για τον Ισπανό τεχνικό, ο οποίος γνωρίζει ότι με μια ενδεχόμενη νίκη, θα κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων στο λιμάνι και θα κεφαλαιοποιήσει σε μεγάλο βαθμό το πολύ καλό του ξεκίνημα.

Ο προπονητής των Πειραιωτών έχει εμπειρία από αναμετρήσεις τέτοιου βεληνεκούς, μετά από πέντε χρόνια στη La Liga. Είναι γεγονός ότι ποτέ δεν ήταν στον πάγκο ομάδας που διεκδικούσε το πρωτάθλημα, ωστόσο μερικά ντέρμπι έχουν πάντα ιδιαίτερη σημασία, ακόμα και σε περιπτώσεις που οι ομάδες είναι βαθμολογικά αδιάφορες. Ποια ήταν τα αποτελέσματα του Μαρτίνεθ στα εν λόγω παιχνίδια στην Ισπανία;

Η πλειοψηφία των σημαντικών αγώνων για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, ήρθε όσο καθόταν στον πάγκο της Γρανάδα. Θυμίζουμε ότι εκεί πέρασε τρία χρόνια από το 2018 έως το 2021. Τα δύο τελευταία ήταν στη La Liga, όπου κατάφερε μάλιστα να πραγματοποιήσει εξαιρετικές χρονιές. Μεγάλοι του αντίπαλοι, οι δύο σύλλογοι της Ανδαλουσίας, Σεβίλλη και Μπέτις

To 2019-20 όταν και οδήγησε τη Γρανάδα στην 7η θέση και στα προκριματικά του Europa League, κατάφερε να αφήσει πολύ πίσω στη βαθμολογία τη Μπέτις, με την οποία είχε απολογισμό μία νίκη και μία ισοπαλία στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, επικρατώντας 1-0 εντός, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 2-2 στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν». Απέναντι στη Σεβίλλη δεν κατάφερε να συλλέξει πόντο, καθώς ηττήθηκε με 1-0 εντός έδρας και 2-0 εκτός.

Την επόμενη σεζόν, η Γρανάδα δεν κατάφερε να ξαναβγεί στην Ευρώπη, ωστόσο δεν κινδύνευσε τερματίζοντας στην 9η θέση. Απέναντι στους Ανδαλουσιανούς είχε μοιρασμένο ρεκόρ με δύο νίκες στο «Νουέβο Λος Καρμένες», 2-0 επί της Σεβίλλης και 1-0 επί της Μπέτις, ενώ εκτός έδρας ηττήθηκε με 2-1 και από τους δύο.

Την περσινή σεζόν όπου κάθισε στον πάγκο της Εσπανιόλ, αντιμετώπισε την μετέπειτα πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα στο ντέρμπι της Καταλονίας. Κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας με 1-1 στο «Καμπ Νου», ενώ στο «Κορνεγιά Ελ Πρατ», ηττήθηκε με 4-2.