Το εξαετές «λίφτινγκ» της Ρεάλ Μαδρίτης κόστους 500 εκατομμυρίων ευρώ
i

Ο Εντουάρντο Καμαβίνγκα/ Screenshot

Το εξαετές «λίφτινγκ» της Ρεάλ Μαδρίτης κόστους 500 εκατομμυρίων ευρώ

Πάνος Μαλακτάρης • 18:16 - 28.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Η προσπάθεια της «βασίλισσας» να αποσπάσει την υπογραφή του Μπέλιγχαμ πιθανότατα να αποτελέσει το τελευταίο κομμάτι στο παζλ που φτιάχνουν εδώ και χρόνια οι Μαδριλένοι

Η αναδόμηση σε ένα σύλλογο του μεγέθους της Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση. Ειδικά όταν πρέπει να περάσεις στην επόμενη φάση της εποχής των BBC και CMK. Όχι, δεν εννοούμε το βρετανικό δημοσιογραφικό κολοσσό. Απλώς με αυτά τα δύο ακρωνύμια έχουν μείνει στην ιστορία δύο από τις πιο δυνατές τριπλέτες παιχτών που έχουν περάσει ποτέ από το Santiago Bernabeu

Στα χνάρια του πατέρα του ο Ρονάλντο Τζούνιορ: Εφυγε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και επέστρεψε στη Ρεάλ Μαδρίτης
LA LIGA

11:26 - 28.12.2022

Στα χνάρια του πατέρα του ο Ρονάλντο Τζούνιορ: Εφυγε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και επέστρεψε στη Ρεάλ Μαδρίτης

Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο Τζούνιορ έφυγε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και επέστρεψε στη Μαδρίτη, προκειμένου να φορέσει ξανά τη φανέλα της Ρεάλ.

Δεν μιλάμε για άλλες από τις Bale-Benzema-Cristiano και Casemiro-Modric-Kroos. Tα ονόματα μιλούν από μόνα τους, θα χρειαζόταν τόμος ολόκληρος ώστε να αναφέρουμε τα όσα έχουν πετύχει με τη λευκή φανέλα. Ο χρόνος ωστόσο δεν κάνει διακρίσεις, γνωστό τοις πάσι. Κι αν οι Μπενζεμά, Κρος και Μόντριτς εξακολουθούν να είναι υπερπολύτιμοι, οι διοικούντες του κλαμπ έχουν ήδη φροντίσει την ομαλή μετάβαση στην επόμενη γενιά παιχτών. 

Μια μετάβαση που έχει ξεκινήσει εδώ και σχεδόν μια εξαετία. Η αναχώρηση του CR7 το 2018 έφερε την ταυτόχρονη άφιξη του Βινίσιους, ο οποίος πλέον είναι ήδη βασικός με την αξία του να αποτιμάται σε πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ροντρίγκο ήρθε εν συνεχεία να αναπληρώσει το κενό που άφησε ο Γκάρεθ Μπέιλ. Του οποίου η σχέση με το σύλλογο μπορεί να πέρασε από χίλια κύματα, ωστόσο η συνολική προσφορά του Ουαλού δε μπορεί να αμφισβητηθεί. Μαζί με την προσθήκη του Έντρικ ο οποίος προορίζεται για αντικαταστάτης του Μπενζεμά, περνάει τα 150 εκατομμύρια η αξία των δύο νεαρών Βραζιλιάνων. 

Όσο για τους Κασεμίρο-Μόντριτς-Κρος, και η δική τους σταδιακή αντικατάσταση μοιάζει να κυλάει ομαλά. Ο Καμαβίνγκα αποκτήθηκε με λίγο πάνω από 30 εκατομμύρια, ενώ ο Τσουαμενί κόστισε κοντά στα 80 για να έρθει από τη Μονακό. Η πιθανή προσθήκη και του Μπέλιγχαμ θα ανέβαζε τη συνολική δαπάνη για αυτούς τους 3 παίχτες σε περισσότερα από 200 εκατομμύρια.  

Και δε σταματάμε εδώ. Υπολογίστε στους παραπάνω και την προσθήκη των Αλάμπα, Μιλιτάο και Ρούντιγκερ, την ενίσχυση του αριστερού άκρου με τον Μεντί και της πάντα νευραλγικής θέσης του τερματοφύλακα με τον Κουρτουά, και έχουμε όλη την εικόνα. Παράλληλα δε πρέπει να ξεχνάμε την αλλαγή προποητή, όπου μετά την «εποχή Ζιντάν» η Ρεάλ μοιάζει να έχει βρει σταθερότητα στο πρόσωπο του Κάρλο Αντσελότι

Μένει να δούμε αν θα καταλήξει σε γάμο και το στενό μαρκάρισμα προς τον Μπέλιγχαμ ώστε να έχουμε όλο το παζλ συμπληρωμένο. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν κάτι δε λείπει από τους Μαδριλένους, αυτό είναι η οργάνωση και η διορατικότητα για την ομαλή μετάβαση του συλλόγου στη νέα εποχή.