Το «κρυφό όπλο» του Μαρτίνεθ στην Αυστρία (vid)

Η 2η μέρα προετοιμασίας του Ολυμπιακού στην Αυστρία

i

© Intime

Το «κρυφό όπλο» του Μαρτίνεθ στην Αυστρία (vid)

Γιώργος Περπερίδης 13:35 - 07.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:19 - 07.07.2023

Ο άνθρωπος που μπορεί να αποδειχθεί «κλειδί» για τη φετινή σεζόν στον Ολυμπιακό, έστω κι αν πρόκειται από εκείνους που δεν κερδίζουν δημοσιότητα. Ένα «κρυφό όπλο» στα χέρια του προπονητή, που φροντίζει για την εκτέλεση του αγωνιστικού πλάνου και τις απαιτήσεις που προϋποθέτει το σχέδιο του Μαρτίνεθ στο χορτάρι.

Χαρά θεού το πρωί της Παρασκευής (07/07) στο Βάτενς της Αυστρίας. Καιρικές συνθήκες πολύ διαφορετικές από αυτές της Πέμπτης, όπου κάθε μια ώρα τα κέφια στον ουρανό ήταν διαφορετικά. 

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού συνεχίστηκε με την πρωινή προπόνηση στις 10:00 (τοπική). Πριν πατήσουν χορτάρι οι «ερυθρόλευκοι» υπέγραψαν δύο φανέλες της ομάδας, ως δώρο σε πέντε ανθρώπους του προπονητικού κέντρου που φροντίζουν ώστε καθημερινά να βαίνουν όλα ομαλά.

Δεν υπήρχε κάτι εξεζητημένο στο πρόγραμμα. Εντούτοις είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει καθημερινά μια ποικιλία ασκήσεων, που εξυπηρετεί πολλούς λόγους. Τους καθαρά αγωνιστικούς με φόντο τις φιλικές και επίσημες αναμετρήσεις αλλά και τους επιδραστικούς στην ψυχολογία των παικτών. Είναι ένα ζητούμενο σοβαρό προκειμένου να υπάρχει διάθεση, κέφι αλλά και αυξημένο ενδιαφέρον από τους ποδοσφαιριστές, που θέλοντας και μη ζουν μια ρουτίνα όχι εύκολη στη διάρκεια της προετοιμασίας.

Εδώ λοιπόν μπαίνει στην εξίσωση ένας από τους συνεργάτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ένας άνθρωπος που μπορεί να αποδειχθεί «κλειδί» για τη φετινή σεζόν, έστω κι αν πρόκειται από εκείνους που δεν κερδίζουν δημοσιότητα. Ένα «κρυφό όπλο» στα χέρια του προπονητή. 

Αυτός είναι ο Βίκτορ Λαφουέντε Ναδάλες. Ο Ισπανός γυμναστής που έφερε μαζί του ο Μαρτίνεθ. Σχολαστικός, μεθοδικός, πολύ οργανωμένος και με επιμονή στη σωστή εκτέλεση των ασκήσεων, που αφορούν τα physical κομμάτια της προπόνησης.

© olympiacos fc

Ο Ναδάλες προσπαθεί να λύνει κάθε απορία στους παίκτες και τους εξηγεί γιατί γίνεται κάθε άσκηση. Τι προσφέρει στο σώμα τους και γιατί είναι σημαντικό. Δεν διστάζει να πηγαίνει ακόμη και πάνω από κάθε ποδοσφαιριστή βοηθώντας να εκτελέσει στην εντέλεια την εκάστοτε προπονητική μονάδα.

Στην προπόνηση της Παρασκευής είχε τοποθετήσει στύλους κυκλικά στο γήπεδο και κάθε στύλος είχε επάνω την περιγραφή της άσκησης. Την οποία αρχικά εκτελούσε ο Ναδάλες, με σκοπό να δείξει στους ποδοσφαιριστές τις μυϊκές ομάδες που δουλεύουν σε κάθε μια από τις ασκήσεις. 

Ο τρόπος παιχνιδιού του Μαρτίνεθ εξάλλου απαιτεί υψηλό επίπεδο αντοχής, δύναμης, ταχύτητας και εκρηκτικότητας, επομένως η δουλειά πάνω σε αυτά τα στοιχεία είναι εξ ορισμού απαραίτητη.

Ο Ολυμπιακός εξάλλου εδώ και χρόνια έχει βρει μια σταθερή αξία στο πρόσωπο του Χρήστου Μουρίκη, που φυσικά εξακολουθεί να βρίσκεται στο τεχνικό επιτελείο και το κομμάτι εκγύμνασης των ποδοσφαιριστών. Με την ταυτόχρονη παρουσία του Ναδάλες ωστόσο, οι Πειραιώτες έχουν πλέον έναν ακόμη άνθρωπο με γνώσεις και εξειδίκευση πάνω σε αυτό το κομμάτι, με την ποιότητα των προπονήσεων να αγγίζει πολύ υψηλά επίπεδα.

Τα προγράμματα αυτές τις πρώτες μέρες δεν έχουν πολύ μεγάλη ένταση, καθώς στόχος είναι δουλευτούν οι παίκτες σε όλους τους τομείς, αυξάνοντας την πλαστικότητα και τον έλεγχο του σώματος τους. Και σταδιακά να είναι έτοιμοι για περισσότερο επίπονα προγράμματα. 

Το απόγευμα της Παρασκευής οι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθούν ξανά στο προπονητικό κέντρο, όπου ο Μαρτίνεθ θα δώσει λίγη παραπάνω έμφαση στο τακτικό κομμάτι, αφού για το Σάββατο (08/07) είναι προγραμματισμένο το φιλικό με την Σλοβάτσκο, πρώτο στη φετινή προετοιμασία του Ολυμπιακού στην Αυστρία.