Το μέταλλο του Παναθηναϊκού: Καμία ήττα σε ματς που... καίει σε εννιά μήνες

Το μέταλλο του Παναθηναϊκού: Καμία ήττα σε ματς που... καίει σε εννιά μήνες

Sportal newsroom 13:39 - 17.11.2022

Από τις 19 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα ο Παναθηναϊκός έδωσε 28 αγώνες και έχασε έναν. Που δεν είχε βαθμολογική σημασία.

Ηταν 19 του περασμένου Φεβρουαρίου όταν ο Παναθηναϊκός έχασε στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό με 1-0. Σε ένα ματς που είχε κριθεί από απευθείας εκτέλεση φάουλ και που είχε επιβεβαιώσει το μεγάλο περσινό πρόβλημα της ομάδας του Γιοβάνοβιτς: τα εκτός έδρας αποτελέσματα. Λύθηκε αυτό τη φετινή σεζόν. Εκανε το απόλυτο ο Παναθηναϊκός στον πρώτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος μακριά από τη Λεωφόρο. Πέντε στα πέντε. Ενα σερί που ήρθε να... κολλήσει στο μεγαλύτερο που έφτιαξε σε αυτόν τον πρώτο γύρο. Το αήττητο των 13 αγώνων, με δώδεκα νίκες και μία ισοπαλία. Εκεί εστιάζει όλος ο κόσμος, καθώς πρόκειται για το φετινό ρεκόρ της ομάδας του Γιοβάνοβιτς.

Όμως αν πάμε μερικούς μήνες πίσω θα διαπιστώσουμε πως αυτό το... μέταλλο, της ομάδας δηλαδή που αρνείται να ηττηθεί μέσα στο γήπεδο, το απέκτησε ακριβώς μετά από εκείνη την ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό. Αυτό το 1-0 της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου είναι έως και σήμερα η μοναδική εν Ελλάδι ήττα του Παναθηναϊκού η οποία είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον από τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι και σήμερα. 28 παιχνίδια έχει δώσει συνολικά η ομάδα του Γιοβάνοβιτς από τότε μέχρι σήμερα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας. Συνολικός απολογισμός; 22 νίκες, 5 ισοπαλίες, 1 ήττα. Που ήρθε αυτή η ήττα; Στην τελευταία αγωνιστική των Playoffs της περσινής περιόδου στην Τούμπα.

Σε ματς δηλαδή που ο Παναθηναϊκός δεν είχε το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς είχε εκπληρώσει τον στόχο του που δεν ήταν άλλος από την έξοδο στην Ευρώπη. Παρατάχθηκε μάλιστα στην Τούμπα με πολλούς αναπληρωματικούς, καθώς τέσσερις μέρες μετά από εκείνο το παιχνίδι είχε τον τελικό του Κυπέλλου με τον ίδιο αντίπαλο. Με λίγα λόγια; Επιπλέον... μπελάς για τον Γιοβάνοβιτς και την ομάδα του ήταν εκείνη η αποστολή στη Θεσσαλονίκη, τελευταία για το περσινό πρωτάθλημα.

Από το Αγρίνιο μέχρι την Τούμπα ο Παναθηναϊκός είχε τρέξει ένα σερί 13 αγώνων χωρίς ήττα. Με εννιά νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Και από εκείνο το ματς έως σήμερα; Άλλοι 14 με 13 νίκες και μία ισοπαλία, αυτή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το σύνολο βγάζει 22-5-1 για μια ομάδα που έχει αποκτήσει πλέον αυτοπεποίθηση νικητή. Μπαίνει σε κάθε ματς με τους ποδοσφαιριστές να θεωρούν πως είναι καλύτεροι από οποιονδήποτε άλλον. Και κάπως έτσι έχει φτάσει στο να έχει μόλις μία ήττα τους τελευταίους εννιά μήνες.