Το μήνυμα της ΑΕΚ ενόψει Ντιναμό και ο μονόδρομος του Αλμέιδα στο κακό σενάριο με τον Βίντα
i

© Intime

Το μήνυμα της ΑΕΚ ενόψει Ντιναμό και ο μονόδρομος του Αλμέιδα στο κακό σενάριο με τον Βίντα

Με τη νίκη στην Τραπεζούντα η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και δείχνει παραπάνω από έτοιμη για τα προκριματικά του Champions League. Χωρίς αυτό να σημαίνει όμως πως όλα είναι τέλεια...

Τέλος τα τεστ για την ΑΕΚ. Η Ένωση πήγε στην Τραπεζούντα την Κυριακή (30/7) για να δώσει το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας ή αλλιώς μια πρόβα τζενεράλε εν όψει της προκριματικής φάσης του Champions League, πανηγύρισε τη νίκη με 3-1, πραγματοποιώντας μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση και πλέον ετοιμάζεται για τις ευρωπαϊκές «μάχες» με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Μέσα σε 27 μέρες η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έδωσε 5 φιλικές αναμετρήσεις και με εξαίρεση το πρώτο με την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ στην Ολλανδία, όπου ηττήθηκε με 1-0, οι «κιτρινόμαυροι» ουσιαστικά το έπιασαν από εκεί που το άφησαν πέρυσι και μέτρησαν 4 νίκες σε αγώνες που χάρισαν γκολ και θέαμα. 3-0 την Αντβέρπ, 5-0 τη Σαχτάρ, 3-0 τον Βόλο και 3-1 την Τράμπζονσπορ.

Και μπορεί τα φιλικά να μην προσφέρονται για συμπεράσματα, όμως μέχρι στιγμής μόνο αυτά υπάρχουν και αναγκαστικά μέσα από αυτά μπορεί η ομάδα να δείξει σε τι κατάσταση βρίσκεται. Η ΑΕΚ λοιπόν μοιάζει να είναι έτοιμη ή και κάτι παραπάνω από έτοιμη για τα προκριματικά του Champions League. Ο Λιβάι Γκαρσία είναι στα καλύτερα του, μετρώντας 6 γκολ σε 3 ματς, ο Πινέδα παρότι άργησε να ενσωματωθεί είναι ο... γνωστός Πινέδα και ο Πελάδο εξακολουθεί να είναι σίγουρος για το συγκρότημα του.

Ωστόσο, δεν θα μπορούσαν να είναι όλα ρόδινα στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο. Μέσα στο πρόγραμμα πολλές φορές είναι και οι αναποδιές. Και στο σημερινό φιλικό με την Τράμπζονσπορ της ΑΕΚ της έκατσε μια πολύ σοβαρή αναποδιά δεδομένου και του χρονικού σημείου, αφού είδε τον βασικό πυλώνα των μετόπισθεν της, Ντομαγκόι Βίντα, να αποχωρεί τραυματίας. Με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός...

Μονόδρομος για Αλμέιδα ο αντί-Βίντα εν όψει Ντιναμό

Λίγες μέρες λοιπόν πριν τις κρίσιμες αναμετρήσεις με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League, η ΑΕΚ βλέπει έναν εκ των δύο βασικών της στόπερ να τίθεται -κατά πάσα πιθανότητα- νοκ άουτ. Τη Δευτέρα (31/7) θα προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις ο Βίντα, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος του, όμως τα πρώτα σημάδια κάθε άλλο παρά θετικά είναι, αφού υπάρχουν φόβοι για θλάση.

Το «φιλμ» της φιλικής νίκης της ΑΕΚ στην Τραπεζούντα. #trabaek #aekfc #aekfcseason2023_2024 #friendlygame

Δημοσιεύτηκε από AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ στις Κυριακή, 30 Ιουλίου 2023

Μπελάδες με το καλημέρα λοιπόν για τον Ματίας Αλμέιδα, που καλείται από το πρώτο κιόλας επίσημο ματς της ομάδας του να διαχειριστεί μια τόσο σημαντική απουσία. Και μάλιστα είναι διπλά άτυχος, καθώς πρόκειται για ένα κενό που δημιουργείται σε μία θέση, όπου υπάρχει ποσοτικό έλλειμα. Υπενθυμίζεται ότι ο Δικέφαλος πέραν του Βίντα στο ρόστερ του έχει άλλα τρία στόπερ. Τον Μουκουντί, τον Μήτογλου και τον πιτσιρικά Χρυσόπουλο.

Με τον Μουκουντί να έχει ήδη τη φανέλα βασικού, οι υποψήφιοι για τη θέση του Βίντα σε περίπτωση που εκείνος δεν είναι διαθέσιμος κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, είναι οι Μήτογλου και Χρυσόπουλος. Και σε αυτή την... κόντρα είναι δεδομένο ότι επικρατεί ο Μήτογλου, που κερδίζει τόσο σε ετοιμότητα όσο και σε εμπειρία τον Χρυσόπουλο. Και στην Τραπεζούντα εξάλλου έδειξε αρκετά έτοιμος για να γίνει ο αντι-Βίντα (αν και εφόσον χρειαστεί πάντα...).

Φυσικά, ο Αλμέιδα έχει αρκετές μέρες μπροστά του και τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο από τώρα σχετικά με το πως θα διαχειριστεί την εν λόγω απουσία. Αλλά αν υπάρχει κάποιο επικρατέστερο σενάριο, αυτό σίγουρα είναι να δούμε το δίδυμο Μήτογλου - Μουκουντί στα μετόπισθεν της ΑΕΚ κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ.