Το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ του Γαλανόπουλου, που η ΑΕΚ δεν θα ξεχάσει ποτέ
i

Κώστας Γαλανόπουλος/intime

Το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ του Γαλανόπουλου, που η ΑΕΚ δεν θα ξεχάσει ποτέ

Κώστας Τσίλης 11:13 - 16.08.2023 / Ανανεώθηκε: 11:17 - 16.08.2023

Το ποδοσφαιρικό θρέμμα της ΑΕΚ πέτυχε στο Ζάγκρεμπ το πρώτο του γκολ στην Ευρώπη, το οποίο ο σύλλογος θα θυμάται για πάντα αλλά και τον ίδιο τον Γαλανόπουλου έχει τεράστια αξία

Έχουν περάσει μόνο λίγοι μήνες από τότε που ο Κώστας Γαλανόπουλος ανανέωσε το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ και συνέχισε ακάθεκτος αυτό που ξεκίνησε στα... 14 του χρόνια. Έχουν περάσει λίγες εβδομάδες από τότε που ο "Γάλα" έκανε στο Μπουργκ Χάαμσταντ την πρώτη του κανονική καλοκαιρινή προετοιμασία, μετά από τρία χρόνια ταλαιπωρίας με τραυματισμούς. Και ήρθε αυτό το γκολ στο Ζάγκρεμπ, να βάλει μια σφραγίδα, σε περισσότερα από ένα σημαντικά πράγματα για τον ίδιο και για την ΑΕΚ. 

Αυτό ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ που πετυχαίνει ο Γαλανόπουλος. Έχουν προηγηθεί επτά για το πρωτάθλημα και ένα για τα Play Offs. Έχει προλάβει σ' αυτά τα επτά επαγγελματικά του χρόνια με την κιτρινόμαυρη φανέλα, να παίξει ευρωπαϊκά ματς. Τώρα όμως, βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά. Εκεί που έπρεπε, γι αυτόν που έπρεπε. 

Αυτό το γκολ και ο Γαλανόπουλος, αλλά και η ΑΕΚ, δεν πρόκειται να το ξεχάσουν ποτέ. Δεν είχε προσχεδιάσει απολύτως τίποτα ο εκ των αρχηγών της Ένωσης. Δεν το είχε σκεφτεί καν. Είδε την μπάλα στα δίχτυα και η πρώτη αυθόρμητη αντίδραση ήταν να σηκώσει ψηλά στον ουρανό του Μαξιμίρ, το περιβραχιόνιο του πένθους. Αυτό του βγήκε, αυτό το (ιστορικό) έκανε.  

Αυτό το γκολ επίσης, είναι και η επιβεβαίωση, της εικόνας που υπήρχε ήδη από την εξαιρετική δουλειά που έκανε ο Γαλανόπουλος στο Μπουργκ Χάαμσταντ. Φέτος είναι δυνατός και μπορεί να βγάλει στο γήπεδο όλα όσα έχει την δυνατότητα να βγάλει. Και κυρίως όλα όσα ο Ματίας Αλμέιδα περιμένει από τον 26χρονο χαφ, τον οποίο ήδη από πέρυσι πίστευε πολύ.  Άλλωστε από την εισήγηση του Αργεντινού τεχνικού πέρασε η ανανέωση συμβολαίου. 

Η ΑΕΚ και ο Αλμέιδα πήγαν στο Ζάγκρεμπ μόνο για να νικήσουν…
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

08:10 - 16.08.2023

Η ΑΕΚ και ο Αλμέιδα πήγαν στο Ζάγκρεμπ μόνο για να νικήσουν…

Η ΑΕΚ ήθελε τη νίκη στο Μαξιμίρ για τον Μιχάλη, για την προοπτική του «σεντονιού», γιατί έτσι έχει μάθει με τον Αλμέιδα να κάνει και την πήρε γιατί είναι καλύτερη ομάδα με καλύτερο προπονητή. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Ο Γαλανόπουλος είναι καλά αγωνιστικά, έχει πλέον ξανά τεράστια αυτοπεποίθηση και αυτό το γκολ που έβαλε στο Ζάγκρεμπ, θα τον βοηθήσει ακόμα περισσότερο να είναι μέσα στο γήπεδο αυτό που μπορεί και αυτό που περιμένει απ' αυτόν ο Αλμέιδα. Επί της ουσίας, ο "Γάλα" φέτος λογίζεται ως... μεταγραφή στα χαφ για την ΑΕΚ. Και όπως στο Μαξιμίρ φάνηκε, εξαιρετική και εξαιρετικά χρήσιμη μεταγραφή.