Πώς η Λαμία ήρθε σε συμφωνία με τον παίκτη για τον οποίο ο Φέργκιουσον είχε σπαταλήσει 7 εκατομμύρια ευρώ (vid)
i

Μάρκος Ρόχο & Ζόραν Τόσιτς/©Photo by Tom Purslow/Manchester United via Getty Images/Ideal Images

Πώς η Λαμία ήρθε σε συμφωνία με τον παίκτη για τον οποίο ο Φέργκιουσον είχε σπαταλήσει 7 εκατομμύρια ευρώ (vid)

Sportal newsroom 14:59 - 26.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:52 - 26.01.2023

Αντίστροφα φαίνεται πως μετράει ο χρόνος για να φορέσει τη φανέλα της Λαμίας ο Ζόραν Τόσιτς, για τον οποίο κάποτε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε βγάλει από τα ταμεία της επτά εκατομμύρια ευρώ τον Γενάρη του 2009!

Κοντά στη τρίτη προσθήκη για το μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου είναι η Λαμία. Μετά τον Κέιλεμπ Στάνκο και τον Αλιαξάντρ Παούλαβετς η ομάδα της Φθιώτιδας πάει να αποκτήσει και τον Ζόραν Τόσιτς.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του και στο παρελθόν αποτέλεσε ένα από τα δυνατότερα όπλα της Σερβίας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο Τόσιτς έχει «πλούσιο» βιογραφικό καθώς είχε κάνει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βγάλει από τα ταμεία της επτά εκατομμύρια ευρώ τον Γενάρη του 2009. Στη συνέχεια ο παραχωρήθηκε  δανεικός στην Κολωνία κι έπειτα έκανε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να ξοδέψει 9,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Με τον ρωσικό σύλλογο κατέγραψε συνολικά 241 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, 47 γκολ και 41 ασίστ ενώ είναι 76 φορές διεθνής με τη Σερβία, έχοντας αγωνιστεί και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, με απολογισμό μία συμμετοχή και μία ασίστ. Τέλος έχει φορέσει και τις φανέλες των Παρτιζάν, Κολωνία, Τάινζου και Μπανάτ. Μερικά από τα επιτεύγματά του είναι η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος και δύο κυπέλλων Αγγλίας, τριών πρωταθλημάτων και δύο κυπέλλων Ρωσίας και μία κατάκτηση πρωταθλήματος Καζακστάν.

Ετσι ήρθε η συμφωνία με τη Λαμία

Ο Τόσιτς έμεινε ελεύθερος από την Τόμπολ (Καζακστάν), με αποτέλεσμα η Λαμία να το εκμεταλλευτεί και να προχωρήσει τις διαδικασίες για να τον εντάξει στο δυναμικό της. Ο τεχνικός διευθυντής των Φθιωτών, Πίτι μαζί με το υπόλοιπο επιτελείο της Λαμίας, έλαβαν το φάκελό του 35χρονου winger, πληροφορήθηκαν πως ο παίκτης είναι σε πολύ καλή κατάσταση κι έτοιμος να βοηθήσει. Επίσης το γεγονός πως και ο Σέρβος μεσοεπιθετικός έδειξε μεγάλη διάθεση για γίνει παίκτης της Λαμίας, συνέβαλε τα μέγιστα ώστε οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία.

Σήμερα οι υπογραφές

Ο 76 φορές διεθνής Σέρβος επιθετικός φέρεται να βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα για λογαριασμό της Λαμίας και δεν αποκλείεται να βρεθεί και στο «Αθανάσιος Διάκος» για τον αγώνα με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου, στο πλαίσιο του Novibet Κυπέλλου Ελλάδος.