Χαμός στην Τουρκία: Ισραηλινοί παίκτες της Αντάλιασπορ αποφάσισαν να μην αγωνιστούν λόγω του πολέμου

Ραμζί Σαφούρι & Σαγκίβ Γέχεζκελ

Χαμός στην Τουρκία: Ισραηλινοί παίκτες της Αντάλιασπορ αποφάσισαν να μην αγωνιστούν λόγω του πολέμου

Sportal newsroom 12:50 - 21.10.2023

Δύο παίκτες της Αντάλιασπορ ανακοίνωσαν την απόφασή τους να μην αγωνιστούν στον αγώνα της ομάδας τους κόντρα στη Γκαζιαντέπ, μετά το γεγονός ότι η τουρκική Λίγκα αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Δύο Ισραηλινοί ποδοσφαιριστές της τουρκικής ομάδας Αντάλιασπορ ανακοίνωσαν ότι δεν θα παίξουν στον προγραμματισμένο αγώνα για αυτό το απόγευμα του Σαββάτου (21/10 16:00) κόντρα στη Γκαζιαντέπ, αφού έμαθαν για την απόφαση της διοργανώτριας αρχής να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

«Ως παίκτες της εθνικής ομάδας, δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτή την τελετή και δεν θα πάμε στο γήπεδο», ανέφεραν σε δήλωσή τους οι ποδοσφαιριστές της Αντάλιασπορ, Ραμζί Σαφούρι και Σαγκίβ Γέχεζκελ.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου έδειξαν κατανόηση για την απόφασή τους να μην συμμετάσχουν στον αγώνα, κάτι που δικαιολόγησαν επίσης από τη δύσκολη κατάσταση στο Ισραήλ μετά την επίθεση που διέπραξε η ριζοσπαστική ισλαμιστική ομάδα Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Η Τουρκία διανύει την τρίτη ημέρα εθνικού πένθους, για τους περισσότερους από 3.000 θανάτους Παλαιστινίων που προκάλεσαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας. Την Παρασκευή (21/10) χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν και πάλι στους δρόμους των τουρκικών πόλεων για να διαδηλώσουν κατά του Ισραήλ και αποφασίστηκε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν από τους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

«Τα άσχημα νέα από τη χώρα (το Ισραήλ) μας καθιστούν σχεδόν αδύνατο να παίξουμε ποδόσφαιρο», συνέχισαν οι δύο ποδοσφαιριστές της Αντάλιασπορ και τόνισαν: «Επιπλέον, μάθαμε ότι στον σημερινό αγώνα θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για την καταδίκη του Ισραήλ. Η στάση απέναντί ​​μας εδώ (στον σύλλογο) είναι πολύ ζεστή και θα συνεχίσουμε να είμαστε ανάμεσα σε αυτούς που χτίζουν νέες γέφυρες τις επόμενες μέρες», κατέληξαν οι δύο παίκτες.