Σήκωσε την κούπα η Γαλατασαράι – Ο Φούντας έριξε κατηγορία τους Χατζηγιοβάνη, Κίτσιου!

Σήκωσε την κούπα η Γαλατασαράι – Ο Φούντας έριξε κατηγορία τους Χατζηγιοβάνη, Κίτσιου!

Γιώργος Σακελλαρίου 22:26 - 26.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:06 - 29.05.2024

Η Γαλατασαράι δεν έκανε δώρο τον τίτλο. Πέρασε από το Ικόνιο και άφησε δεύτερη τη Φενέρμπαχτσε. Στη δεύτερη κατηγορία υποβιβάστηκε η Ανκαραγκιουτσού.

Η Γαλατασαράι ολοκλήρωσε μία σπουδαία σεζόν.

Η «τσιμ μπομ» για την 38η αγωνιστική και τελευταία του τουρκικού πρωταθλήματος φιλοξενήθηκε από την Κόνιασπορ που καιγόταν για βαθμούς, ώστε να παραμείνει στην κατηγορία.

Την ίδια στιγμή η Φενέρμπαχτσε ήλπιζε σε ήττα της Γαλατά και φυσικά να νικήσει η ίδια εντός την Ιστανμπούλσπορ, που ήταν ουραγός και καταδικασμένη σε υποβιβασμό.

Η Φενέρ διέλυσε 6-0 την αντίπαλό της, αλλά την ίδια ώρα η Γαλατά με δύο γκολ του αστεριού της, του Αργεντινού Μάουρο Ικάρντι και του Κουτλού έκανε περίπατο με 3-1 επί της Κόνιασπορ και έτσι πανηγύρισε το 24ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, ενώ στα 19 έμεινε η Φενέρ και στα 16 η Μπεσίκτας.

Πίκρα για τα ελληνόπουλα της Ανκαραγκιουτσού. Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης ξεκίνησε αριστερό εξτρέμ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Τράμπζονσπορ και ο Κίτσιου έπαιξε επίσης από το ξεκίνημα, σε ρόλο αριστερού μπακ.

Η ομάδα της Άγκυρας ήθελε νίκη ή να μην επικρατήσει η Χατάισπορ. Με πέναλτι του Χατζηγιοβάνη στο 25’ έκανε το 1-0, αλλά η τρίτη στη βαθμολογία και αδιάφορη Τράμπζονσπορ δεν της χαρίστηκε. Ισοφάρισε 1-1, η φιλοξενούμενη προηγήθηκε εκ νέου, αλλά στο φινάλε ήρθε η κατάρρευση. Ο Ταξιάρχης Φούντας μπήκε στο 83’ και η ομάδα της Τραπεζούντας έκανε επική αντεπίθεση.

Στο 87’ σημείωσε το 2-2, στο 90’ ο Ντεστάν πέτυχε το 3-2 και στο 97’ ο ίδιος παίκτης το τελικό 4-2! Έτσι, η Χατάισπορ που επικράτησε με 2-0 εντός έδρας της αδιάφορης Ρίζεσπορ σκαρφάλωσε στους 41’, όσους και η Κόνιασπορ, ενώ 17η με 40 έμεινε η Ανκαραγκιουτσού, η οποία τη νέα σεζόν θα παίζει στη δεύτερη κατηγορία και λογικά θα φύγουν και οι Χατζηγιοβάνης, Κίτσιου. Μαζί της έπεσαν και οι Ιστανμπούλσπορ, Πεντίκσπορ, Καραγκιουμρούκ (έπαιζε δανεικός από την Τράμπζονσπορ ο Κουρμπέλης).