Τρεις κατασκευαστικές ζήτησαν επίσημα παράταση για το γήπεδο
i

© Intime

Αποκλειστικό: Τρεις κατασκευαστικές ζήτησαν επίσημα παράταση για το γήπεδο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SPORTAL, ο Δήμος Αθηναίων δέχτηκε τρία ενυπόγραφα αιτήματα από κατασκευαστικές εταιρίες για την παράταση του διαγωνισμού.

Όπως έχει γνωστοποιηθεί από τη Δευτέρα, ο Δήμος Αθηναίων παράτεινε για ένα μήνα την προθεσμία υποβολής προσφορών για τον δημόσιο διαγωνισμό, για την επιλογή του αναδόχου που θα κατασκευάσει το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Η διορία έληγε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 10π.μ. και μετά την απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη, η λήξη μετατέθηκε για τις 13 Ιανουαρίου, στις 10π.μ. Αυτό το περιθώριο έχουν οι ενδιαφερόμενοι για να καταθέσουν τους φακέλους τους και να διεκδικήσουν την ανάληψη του έργου.

Το SPORTAL αποκαλύπτει ότι η μηνιαία παράταση δόθηκε κατόπιν έγγραφων αιτημάτων τριών κατασκευαστικών εταιριών. Τα αρμόδια στελέχη για τον διαγωνισμό, έλαβαν τη Δευτέρα (12/12) τα επίσημα αιτήματα και κατόπιν αξιολόγησης τους, αποφάσισαν την παράταση.

Ασφαλώς, δεν είναι μόνο τρεις οι κατασκευαστικές που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την ανέγερση του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Βοτανικό. Είναι περισσότερες και τουλάχιστον μία, προέρχεται από το εξωτερικό. Ωστόσο, οι τρεις που ζήτησαν επισήμως την παράταση, έχουν ασχοληθεί περισσότερο και πιο σοβαρά με το ζήτημα και έδειξαν τη σαφή πρόθεση τους να το διεκδικήσουν…

Τα έγγραφα αιτήματα για την παράταση, αναφέρουν πως «λόγω της πολυπλοκότητας του έργου, η παράταση της ημερομηνίας υποβολής των προσφορών είναι απαραίτητη, προκειμένου να καταστεί δυνατή η σύνταξη και υποβολή μιας άρτιας και ανταγωνιστικής προσφοράς».

Ο Δήμος Αθηναίων αποδέχτηκε τα αιτήματα, αντιλαμβανόμενος την ανάγκη καλύτερης προετοιμασίας των φακέλων. Επίσης, από το Δημαρχιακό Μέγαρο τόνιζαν πως «με την παράταση, εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία».

Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση από τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς, εγγυητικής επιστολής που ανέρχεται στο 1.935.483.88 ευρώ. Ένα μεγάλο ποσό, που αποσκοπεί όμως στη φερεγγυότητα του συμμετέχοντος. Επιπροσθέτως, για την υπογραφή της σύμβασης απαιτείται η παροχή εγγύησης καλής εκτέλεσης, το ύψος της οποίας καθορίζεται σε ποσοστό 5% επί της εκτιμώμενης αξίας της σύμβασης και κατατίθεται μέχρι και την υπογραφή του συμφωνητικού. Με την αξία της σύμβασης να προσδιορίζεται στα 120 εκατομμύρια ευρώ, το 5% ορίζεται περίπου στα 6 εκατομμύρια ευρώ.