Ανακοίνωσε τον Πέτροβιτς η Τσέλσι

Τζόρτζε Πέτροβιτς

i

©ChelseaFC

Ανακοίνωσε τον Πέτροβιτς η Τσέλσι

Κώστας Τσιακλής 11:22 - 27.08.2023 / Ανανεώθηκε: 11:23 - 27.08.2023

Η Τσέλσι ανακοίνωσε την απόκτηση του Τζόρτζε Πέτροβιτς από τη Νιού Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον. Ο Σέρβος τερματοφύλακας θα καλύψει το κενό που άφησε ο Κέπα.

Σε ακόμα μια μεταγραφή προχώρησε η Τσέλσι. Οι «μπλε» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Τζόρτζε Πέτροβιτς από τη Νιού Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον. Ο Σέρβος τερματοφύλακας θα αποτελέσει ουσιαστικά τον αντικαταστάτη του Κέπα που αγωνίζεται ως δανεικός στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η έλευση του Μαουρίσιο Ποτσετίνο στο «Στάμφορντ Μπριτζ» έχει προκαλέσει ριζικές αλλαγές στο ρόστερ της Τσέλσι. Η θέση του τερματοφύλακα δεν θα μπορούσε φυσικά να αποτελέσει εξαίρεση. Οι «μπλε» προχώρησαν σε δύο αλλαγές αφού ο Εντουάρντ Μεντί πουλήθηκε στην Αλ Αχλί για 18,5 εκατομμύρια ευρώ ενώ ο Κέπα δόθηκε δανεικός στη Ρεάλ Μαδρίτης για να αντικαταστήσει τον τραυματία Τιμπό Κουρτουά. 

Την εστία της Τσέλσι θα υπερασπίζονται πλέον ο Ρόμπερτ Σάντσεθ και ο Τζόρτζε Πέτροβιτς, με τον τελευταίο να ανακοινώνεται πριν μερικές ώρες από τη διοίκηση της ομάδας. Ο Σέρβος τερματοφύλακας αποκτήθηκε από τη Νιού Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον με 16 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που ενδέχεται να αυξηθεί μαζί με τα επιπρόσθετα μπόνους. Ο 23χρονος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2030 ενώ υπάρχει και οψίον ανανέωσης για ακόμα ένα χρόνο.

«Ήταν πάντα ένα όνειρό να υπογράψω σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο»

Ο Πέτροβιτς παραχώρησε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Τσέλσι και εξέφρασε τη χαρά του για τη μεταγραφή του. «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Τσέλσι και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που ξεκίνησα σε αυτόν τον σύλλογο. Είναι ένα μεγάλο βήμα για μένα και ήταν πάντα ένα όνειρό μου να υπογράψω σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο. Σήμερα πέτυχα αυτόν τον στόχο και είμαι πολύ χαρούμενος. Το να παίξω στην Premier League είναι κάτι που πραγματικά ανυπομονώ να κάνω και ελπίζω να μάθω πολλά πράγματα εδώ στην Τσέλσι. Ανυπομονώ να τους συναντήσω όλους και να παίξω στο Στάμφορντ Μπριτζ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πέτροβιτς αγωνίστηκε στη Νιού Ίνγκλαντ μόλις για μια σεζόν και κατέγραψε συνολικά 15 ανέπαφες εστίες σε 48 εμφανίσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 23χρονος αναδείχθηκε από την αντίπαλο του Ολυμπιακού στα playoff του Europa League, Τσουκαρίτσκι, με την οποία έφτασε τις 86 συμμετοχές. 

Ο Πέτροβιτς αποτελεί την 10η μεταγραφή των «μπλε» αφού προηγουμένως είχαν αποκτηθεί οι Μόισες Καϊσέδο, Ρομέο Λάβια, Κρίστοφερ Ενκουνκού, Άξελ Ντισασί, Νίκολας Τζάκσον, Λέσλι Ουγκοτσουκβού, Ρόμπερτ Σάντσεθ, Ντέιβιντ Ουάσινγκτον και Σάντος. Όλοι αυτοί κόστισαν περίπου 420 εκατομμύρια ευρώ.