Η Τσέλσι καταδίκασε τα συνθήματα μίσους των οπαδών της για την τραγωδία του Χίλσμπορο

Οπαδοί της Τσέλσι

i

Οπαδοί της Τσέλσι/PrtScr

Η Τσέλσι καταδίκασε τα συνθήματα μίσους των οπαδών της για την τραγωδία του Χίλσμπορο

Κώστας Τόπας 10:44 - 05.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:45 - 05.04.2023

Η Τσέλσι καταδίκασε τα ακατάλληλα συνθήματα που ακούστηκαν στις εξέδρες του «Στάμφορντ Μπριτζ» για την τραγωδία του Χίλσμπορο, κατά τη διάρκεια του αγώνα της στην Premier League, εναντίον της Λίβερπουλ.

Τα αποτρόπαια συνθήματα στιγμάτισαν τη σύγκρουση της Premier League, μεταξύ της Τσέλσι και της Λίβερπουλ, οι οποίες αναδείχθηκαν ισόπαλες, δίχως σκορ.

Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ακούστηκαν χυδαία συνθήματα που αναφέρονταν στην καταστροφή του Χίλσμπορο, με τους «μπλε» να ζητούν δημόσια συγγνώμη από τον κόσμο της Λίβερπουλ. Οπως επίσης υπήρξαν υβριστικά συνθήματα που απευθύνονταν στον πρώην αμυντικό της Λίβερπουλ, Τζέιμι Κάραγκερ, που παρευρέθηκε στο γήπεδο ως μέλος της ομάδας εκπομπής του «Sky Sports».

Η ανακοίνωση της Τσέλσι αναφέρει: «Η Τσέλσι καταδικάζει τις ανάρμοστες φωνές που ακούστηκαν από ορισμένους οπαδούς των γηπεδούχων κατά τη διάρκεια του αποψινού αγώνα. Οι φωνές μίσους δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο και ζητάμε συγγνώμη από οποιονδήποτε προσβλήθηκε από αυτές», ενώ και η Λίβερπουλ από την πλευρά της εξέφρασε την δυσαρέσκειά της λέγοντας:

«"Γνωρίζουμε τον αντίκτυπο που έχουν αυτές οι άθλιες φωνές σε όσους συνεχίζουν να υποφέρουν ως αποτέλεσμα ποδοσφαιρικών τραγωδιών. Για χάρη τους, αυτό πρέπει να σταματήσει».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Premier League τονίζοντας πως καταδικάζει τα συνθήματα που ακούστηκαν στο «Στάμφορντ Μπριτζ». 

«Η Premier League καταδικάζει την τραγωδία που ακούστηκε στον αποψινό αγώνα μεταξύ της Τσέλσι και της Λίβερπουλ. Συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε αυτό το ζήτημα ως απαράδεκτο και επιδιώκουμε να το αντιμετωπίσουμε ως προτεραιότητα".

Ολα αυτά λίγες μόλις ημέρες αφότου η Μάντσεστερ Σίτι καταδίκασε τη συμπεριφορά των οπαδών της, καθώς στόχευαν επίσης με συνθήματα τους οπαδούς της Λίβερπουλ κατά τη διάρκεια του αγώνα τους το περασμένο Σαββατοκύριακο.