Η Τσέλσι είχε ως πρώτη επιλογή τον Νάγκελσμαν αλλά έφαγε άκυρο

Γιούλιαν Νάγκελσμαν

i

Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images

Η Τσέλσι είχε ως πρώτη επιλογή τον Νάγκελσμαν αλλά έφαγε άκυρο

Μετά την απόλυσή του από την Μπάγερν Μονάχου, ο Νάγκελσμαν δέχτηκε αμέσως τηλεφώνημα από την Τσέλσι , όμως απ΄ ότι φαίνεται της έριξε άκυρο.

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο συμφώνησε σε όλα με την Τσέλσι και θα αποτελέσει το νέο προπονητή της ομάδας από τον ερχόμενο Ιούνιο. Οι τελευταίες εξελίξεις ξεκαθάρισαν το τοπίο σε ότι αφορά την αναζήτηση τεχνικού για τον πάγκο των «μπλε», όμως ο ατζέντης του Νάγκελσμαν με δηλώσεις του αποκάλυψε πως ο πρώτος στόχος της Τσέλσι δεν ήταν ο πρώην προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν.

Συγκεκριμένα, ο Βόλκερ Στρουτ μίλησε στο podcast «Phrasenmaher» της Bild κι ανέφερε πως ο Γερμανός κόουτς δέχτηκε κρούση από έναν σύλλογο που τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. 

Ο 57χρονος ατζέντης δήλωσε: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Τσέλσι τηλεφώνησε γρήγορα [μετά την απόλυση του Νάγκελσμαν από την Μπάγερν Μονάχου]. Υπήρξαν κάποιες τηλεφωνικές συνομιλίες. Ήταν η σωστή απόφαση [του Νάγκελσμαν] να μην πάει εκεί. Πρόκειται για έναν σύλλογο σε ταραγμένα νερά αυτή τη στιγμή. Και η μεταγραφική τους πολιτική, ξοδεύοντας μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, έχει δημιουργήσει προσδοκίες που πρέπει να ικανοποιηθούν. Υπήρχαν επίσης κάποια άλλα ζητήματα. Ήταν η νούμερο 1 [επιλογή τους], αυτή ήταν η πληροφόρησή μας. Πιστεύω ότι θα γινόταν αν το ήθελε ο ίδιος».

Στο στόχαστρο τριών ομάδων της Premier League βρίσκεται ο Εμιλιάνο Μαρτίνες - Στην πόρτα εξόδου της Τσέλσι είναι ο Μεντί
PREMIER LEAGUE

16:26 - 12.05.2023

Στο στόχαστρο τριών ομάδων της Premier League βρίσκεται ο Εμιλιάνο Μαρτίνες - Στην πόρτα εξόδου της Τσέλσι είναι ο Μεντί

Ο τερματοφύλακας της Άστον Βίλα, Εμιλιάνο Μαρτίνες βρίσκεται στη ραντάρ τριών ομάδων του Big-6 της Premier League. Την ίδια ώρα ο Εντουάρντ Μεντί είναι στην πόρτα εξόδου της Τσέλσι.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Athletic», η Τσέλσι μπορεί να επιβεβαίωσε πως ο Νάγκελσμαν αποτέλεσε έναν από τους μεγάλους στόχους μετά τη φυγή του Πότερ, όμως δεν ήταν ποτέ η πρώτη επιλογή.

Πλέον η διοίκηση των «Λονδρέζων» έχει επιλέξει τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Φρανκ Λάμπαρντ μετά τη λήξη της τρέχουσας σεζόν. Ο Ποτσετίνο θα φέρει μαζί του και τους συνεργάτες του, με τον Ζεσούς Πέρεζ να αποτελεί τον πρώτο βοηθό του. Οι δύο τους θα αναλάβουν να ενισχύσουν την ομάδα στην ερχόμενη μεταγραφική περίοδο και ήδη έχουν συζητήσει το θέμα με τους αθλητικούς διευθυντές της Τσέλσι, Λόρενς Στιούαρτ και Πολ Γουίνστανλεϊ.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Daily Mail, προτεραιότητες είναι η απόκτηση ενός κεντρικού επιθετικού, ενός μέσου και ενός τερματοφύλακα. Για τη θέση του επιθετικού εκλεκτός του Ποτσετίνο φαίνεται να είναι ο στράικερ της Ίντερ, Λαουτάρο Μαρτίνες ενώ ψηλά στη λίστα βρίσκεται και ο Βίκτορ Οσίμεν, ο οποίος έχει σπάσει όλα τα κοντέρ στη φετινή σεζόν με τη φανέλα της Νάπολι.