Θρίαμβος στο Λονδίνο και βασιλική πρόκριση στα ημιτελικά για τη Ρεάλ!

Ρεάλ Μαδρίτης

i

Photo by Manuel Reino Berengui/DeFodi Images via Getty Images

Θρίαμβος στο Λονδίνο και βασιλική πρόκριση στα ημιτελικά για τη Ρεάλ!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:55 - 18.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:20 - 19.04.2023

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε της Τσέλσι με 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και σε συνδυασμό με τη νίκη στον πρώτο αγώνα με το ίδιο σκορ πέρασε άνετα στους «4» του Champions League. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ροντρίγκο, που σκόραρε δις.

Είχε για μαξιλαράκι ασφαλείας τη νίκη (2-0) του πρώτου αγώνα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και το μόνο που χρειαζόταν ήταν να μη χάσει με διαφορά δύο τερμάτων και πάνω ώστε να περάσει. Όμως είναι Ρεάλ. Γι' αυτό πήγε στο «Στάμφορντ Μπριτζ», πανηγύρισε τη νίκη με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Ροντρίγκο και προκρίθηκε με βασιλικό τρόπο στα ημιτελικά του Champions League.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με επιθετικές διαθέσεις, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ που θα τους έδινε ελπίδες ώστε να γυρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα. Μάλιστα, στο 11' είχαν και την πρώτη τους καλή στιγμή, όταν ο Καντέ βρέθηκε ολομόναχος μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά του σουτ του δεν ήταν καλό, με την μπάλα να περνάι δίπλα από το δοκάρι.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι στη συνέχεια πήρε τα ηνία του παιχνιδιού και στο 20' έχασε τεράστια ευκαιρία, με τον Ροντρίγκο να σημαδεύει το δοκάρι, ενώ μετέπειτα απείλησαν και οι Μόντριτς (32') και Βινίσιους (41'). Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, στο 45+1', οι «μπλε» πήγαν να κάνουν τη ζημία στους Μαδριλένους, όμως ο Κουρτουά έβαλε «στοπ» στον Κουκουρέγια.

Στην επανάληψη οι Λονδρέζοι μπήκαν και πάλι με το πόδι πατημένο στο γκάζι, με τον Καντέ να χάνει μια μεγάλη ευκαιρία στο 53', ενώ στο 57' και ο Χάβερτς είχε την ευκαιρία να γίνει απειλητικός, όμως το σουτ του ήταν αδύναμο. Και αφού δεν έβαζε το γκολ η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ, το έβαλαν οι φιλοξενούμενοι.

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 58ο λεπτό, με τον Ροντρίγκο να «σπάει» στον Βινίσιους, εκείνον να του επιστρέφει και τον Βραζιλιάνο άσο να κάνει το 0-1, «κλειδώνοντας» έτσι την πρόκριση. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αρκετά, αλλά η «Βασίλισσα» θέλησε να βάλει και το... κερασάκι στην τούρτα. Και το έκανε στο 80' με το «πάρε βάλε» του Βαλβέρδε και το πλασέ του Ροντρίγκο σε κενή εστία για το τελικό 0-2.

Τσέλσι: Κέπα, Τιάγκο Σίλβα, Τσαλομπά, Τζέιμς, Φοφανά, Κουκουρέγια (67’ Μούντρικ), Γκάλαχερ (67’ Φέλιξ), Φερνάντες (67’ Στέρλινγκ), Καντέ, Κόβατσιτς, Χάβερτς (77’ Μάουντ).

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Αλάμπα (46’ Ρίντιγκερ), Μιλιτάο, Καρβαχάλ (82’ Νάτσο), Καμαβινγκά, Κρόος (76’ Θεμπάγιος), Μόντριτς, Βαλβέρδε, Βινίσιους, Ροντρίγκο (82’ Ασένσιο), Μπενζεμά (71’ Τσουαμενί).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το εντυπωσιακό «στοπ» του Κουρτουά στον Κουκουρέγια λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και το γκολ του Ροντρίγκο στο 58' κόντρα στη ροή του ματς, ήταν τα... highlights, που χάρισαν νίκη και πρόκριση στη Ρεάλ.

MVP: Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Ροντρίγκο, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο Βινίσιους έχει συμμετοχή σε 21 γκολ της Ρεάλ στις τελευταίες του 21 εμφανίσεις, σκοράροντας 10 γκολ και μοιράζοντας 11 ασίστ.

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: Και τώρα ημιτελικά για τη Ρεάλ, όπου θα αντιμετωπίσει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε της Μπάγερν στο πρώτο ματς με 3-0.