Η Τσέλσι σχεδιάζει να γκρεμίσει το «Στάμφορντ Μπριτζ» με σκοπό να φτιάξει γήπεδο 150 χιλιάδων θέσεων

Στάμφορντ Μπριτζ

i

© Printscreen

Η Τσέλσι σχεδιάζει να γκρεμίσει το «Στάμφορντ Μπριτζ» με σκοπό να φτιάξει γήπεδο 150 χιλιάδων θέσεων

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 20:10 - 19.04.2023 / Ανανεώθηκε: 20:12 - 19.04.2023

Μετά την πολύ κακή χρονιά της Τσέλσι και την σκέψη για ριζικές αλλαγές ενόψει της νέας σεζόν, στη δημοσιότητα βγήκαν ξανά τα σενάρια του παρελθόντος, τα οποία αφορούν το γκρέμισμα του «Στάμφορντ Μπριτζ» με σκοπό να φτιαχτεί ένα μεγαλύτερο γήπεδο.

Η φετινή σεζόν για την Τσέλσι ήταν αδιαμφισβήτητα μία από τις χειρότερες της τελευταίας δεκαετίας. Ο αποκλεισμός της ομάδας από το Champions League, οι συνεχόμενες γκέλες στο πρωτάθλημα, οι αλλαγές προπονητών και το κακό κλίμα στα αποδυτήρια έχουν φέρει τον σύλλογο σε δυσμενή κατάσταση, με αποτέλεσμα να γίνονται σκέψεις για ριζικές αλλαγές.

Μία από τις μεγάλες αλλαγές, την οποία έφερε ξανά στο προσκήνιο η νέα διοίκηση αυτήν τη φορά δεν αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Συγκεκριμένα, τα σχέδια για το γκρέμισμα του γηπέδου και η κατασκευή ενός καινούργιου με χωρητικότητα 150 χιλιάδων θέσεων επανήλθαν στην επιφάνεια από τον ισχυρό άνδρα του συλλόγου, Τοντ Μπόελι.

Κρίση στην Τσέλσι: Οι αστέρες των «μπλε» ετοιμάζονται για μείωση μισθών 30% σε περίπτωση που δεν προκριθούν στο Champions League
PREMIER LEAGUE

15:52 - 19.04.2023

Κρίση στην Τσέλσι: Οι αστέρες των «μπλε» ετοιμάζονται για μείωση μισθών 30% σε περίπτωση που δεν προκριθούν στο Champions League

Σοβαρός ο κίνδυνος να δουν μείωση στους μισθούς τους οι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι, σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να οδηγήσουν την ομάδα τους στο Champions League, την επόμενη σεζόν.

Να θυμίσουμε, πριν μερικά χρόνια ο τότε πρόεδρος της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, σκεφτόταν να πραγματοποιήσει μία τεράστια ανακαίνιση στο γήπεδο, όμως αυτό δεν προχώρησε ποτέ, καθώς το μόνο που έγινε ήταν κάποιες διορθώσεις.

Τον περασμένο Μάρτιο, η «Telegraph» ανέφερε πως μία τέτοια ανακαίνιση την οποία έχει στο μυαλό της η νέα διοίκηση, θα έχει έξοδα που θα ξεπερνούν τις 1,5 δισεκατομμύριες λίρες. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, το «Στάμφορντ Μπριτζ» έχει χωρητικότητα 40.341 θέσεων και είναι το ένατο μεγαλύτερο γήπεδο στην Πρέμιερ Λιγκ.

Οι άλλες ομάδες του Λονδίνου (Άρσεναλ, Γουέστ Χαμ, Τότεναμ) έχουν γήπεδα με πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα, για αυτό το λόγο ο στόχος της διοίκησης των «μπλε», είναι να δημιουργήσουν ένα «στολίδι», στο οποίο θα αγωνίζεται η Τσέλσι τα επόμενα χρόνια.