Τσιάρτας για την οικογένεια του: «Εκτιμώ την μητέρα μου, αλλά τις αποφάσεις τις παίρνω μόνος» (vid)

Τσιάρτας για την οικογένεια του: «Εκτιμώ την μητέρα μου, αλλά τις αποφάσεις τις παίρνω μόνος» (vid)

Sportal newsroom 16:02 - 08.02.2023 / Ανανεώθηκε: 16:08 - 08.02.2023

Ο Βασίλης Τσιάρτας μίλησε για την απόφαση του να πολιτευτεί αλλά και για τις σχέσεις με την μητέρα και την αδερφή του, οι οποίες δεν θέλουν και δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα πρεσβεύει πολιτικά ο 50χρονος.

Η οικογένεια του πρώην ποδοσφαιριστή, Βασίλη Τσιάρτα έσπευσε να ξεκαθαρίσει τη θέση της όσον αφορά τα «πιστεύω» του, με την μητέρα και την αδερφή του να τονίζουν πως δεν θέλουν και δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα πρεσβεύει πολιτικά ο 50χρονος.

Τσιάρτας για Αντετοκούνμπο: «Είναι μισός Έλληνας και μισός Νιγηριανός» (vid)
NBA

13:34 - 08.02.2023

Τσιάρτας για Αντετοκούνμπο: «Είναι μισός Έλληνας και μισός Νιγηριανός» (vid)

Ο Βασίλης Τσιάρτας τοποθετήθηκε για την απόφαση του να πολιτευτεί αλλά και για τα όσα έχει αναφέρει στο παρελθόν και είχαν προκαλέσει αίσθηση, μεταξύ των οποίων και οι δηλώσεις του για τον Αντετοκούνμπο.

Αναλυτικά η δήλωση την οποία έστειλαν στην ιστοσελίδα anepikairos.gr αναφέρει:

«Διευκρινιστική δήλωση των Σοφίας, χήρας Αναστασίου Τσιάρτα και Ελευθερίας Τσιάρτα του Αναστασίου.Aναφορικά με την δήλωση υποψηφιότητας του Βασιλείου Τσιάρτα του Αναστασίου.Βέροια, 06/02/2023

Προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως ή σύγχυσης και εξ αφορμής της δηλωθείσας υποψηφιότητας του Βασιλείου Τσιάρτα του Αναστασίου, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι, παρά την συγγενική μας σχέση, ουδεμία απολύτως σχέση έχουμε ή πρόκειται ή θέλουμε να έχουμε με την προσφάτως ανακύψασα πολιτική δραστηριότητα του ανωτέρω και την υποψηφιότητά του με συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό.

Άλλωστε, ουδέποτε στην οικογένειά μας είχαμε ομοφοβικές, ρατσιστικές ή εθνικιστικές αντιλήψεις αλλά αντίθετα διαπνεόμασταν από δημοκρατικές, προοδευτικές και αλληλέγγυες ιδέες, όπως αυτές μας εμφυτεύθηκαν από τον σύζυγο και πατέρα μας Αναστάσιο Τσιάρτα και την οικογένειά του».

Μία ημέρα αργότερα, ο Βασίλης Τσιάρτα φιλοξενήθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή του ANT1, το «Πρωινό» και πήρε θέση για την απόφαση του να πολιτευτεί με το κόμμα των Τζήμερου – Κρανιδιώτη, μιλώντας μεταξύ άλλων για την επιστολή της μητέρας και της αδερφής του.

«Τις αποφάσεις για το τι θα κάνω τις παίρνω μόνος. Δεν κάνω γκάλοπ για να αποφασίσω κάτι. Να σας πω κάτι και κλείνω αναφορικά με αυτό το θέμα. Ο πατέρας μου με στήριξε και με βοήθησε στην καριέρα μου, ήταν αντικειμενικός, ήταν Παναθηναϊκός. Εγώ σε ποια ομάδα έπαιξα μόνο… στην ΑΕΚ.; Αναφορικά με αυτό που ανέβασα, είναι ξεκάθαρες οι θέσεις μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.