Τσιλούλης: «Θα είναι μεγάλη επιτυχία η είσοδος στα play offs - Μας ενδιαφέρει και το Κύπελλο»

Σωτήρης Τσιλούλης

i

© Intime

Τσιλούλης: «Θα είναι μεγάλη επιτυχία η είσοδος στα play offs - Μας ενδιαφέρει και το Κύπελλο»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:09 - 16.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:09 - 16.11.2023

Ο Σωτήρης Τσιλούλης μίλησε για τη φετινή πορεία της Λαμίας στην Stoiximan Super League, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους μακροπρόθεσμους στόχους.

Η Λαμία αποτελεί δίχως αμφιβολία μία από τις εκπλήξεις της φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League. 

Το σύνολο του Λεωνίδα Βόκολου βρίσκεται στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 15 βαθμούς και με αφορμή το δυναμικό ξεκίνημα της ομάδας της Φθιώτιδας, ο εκ των πρωταγωνιστών Σωτήρης Τσιλούλης κλήθηκε να σχολιάσει την πορεία αλλά και τους μακροπρόθεσμους στόχους του συλλόγου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5: 

«Είναι πολύ καλά τα πράγματα στη Λαμία. Έχουμε κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της ομάδας στην πρώτη κατηγορία. Ελπίζω να το κρατήσουμε και να μιλάμε στο τέλος για μία μεγάλη επιτυχία. Ο τρόπος που παίζουμε δεν είναι όπως έχουμε συνηθίσει, αμυντικός. Έχουν έρθει νέα παιδιά που βοήθησαν με την παρουσία τους την ομάδα. Έχει βάλει το λιθαράκι του και ο προπονητής που έχει πλάνο, βοηθάει τον κάθε παίκτη να βγάλει τα χαρακτηριστικά του και ικανοποιούμε τον κόσμο με τις εμφανίσεις μας. Θα είναι μεγάλη επιτυχία να πάμε στα πλέι οφ. 

Η ομάδα δεν έχει συμμετάσχει ξανά. Εμείς το έχουμε δημιουργήσει όλο αυτό με τις εμφανίσεις μας και έχουμε τοποθετήσει τον πήχη ψηλά. Έχουμε πετύχει γρήγορη παραμονή και γιατί όχι από εδώ και πέρα να μην κάνουμε και το επόμενο βήμα για να αλλάξει επίπεδο η ομάδα. Και το κύπελλο μας ενδιαφέρει. Είμαστε στην τετράδα τα τελευταία χρόνια και με μία ευνοϊκή κλήρωση μπορούμε να πάμε παρακάτω και να μιλάμε για μία ιστορική σεζόν. 

Η τελευταία επαρχιακή ομάδα που το κατάφερε ήταν η Ξάνθη. Για την χώρα μας είναι μία διοργάνωση με εκπλήξεις και θα ήταν ενδιαφέρον να υπάρχει μία ομάδα από την επαρχία», ανέφερε αρχικά.

Για τον γάμο του και πόσο τον βοήθησε υπογράμμισε: «Με την γυναίκα μου είμαστε οκτώ χρόνια μαζί, αυτό ήταν η σφραγίδα. Σίγουρα σε βοηθάει να αποδίδεις και στα επαγγελματικά. Είναι σημαντικό να έχεις έναν άνθρωπο που δεν είναι τόσο γνώστης του ποδοσφαίρου, απλώς για να πεις κάτι. Και οι παίκτες είναι άνθρωποι και αν υπάρχει ηρεμία στην προσωπική τους ζωή τότε είναι προσηλωμένοι και στα επαγγελματικά».

Για τη συνεργασία του με τον Λεωνίδα Βόκολο: «Έχω συνεργαστεί ξανά με τον κ. Βόκολο. Είχε κάνει και τότε πορεία πρωταθλητισμού. Νομίζω ότι βοήθησε στην αλλαγή νοοτροπία. Πέρσι ανέλαβε σε ένα δύσκολο χρονικό σημείο και στη φετινή πορεία σίγουρα έχει βάλει το στοιχείο του πολύ. Στα συν του είναι το πόσο ήρεμος άνθρωπος είναι. Σε κάνει να πιστέψεις στον εαυτό σου. Η ομάδα κάνει καλύτερη διαχείριση φέτος. Σε πολλά ματς που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, είχαμε την ψυχολογία για να τα γυρίσουμε και έστω να πάρουμε την ισοπαλία.

Η παρουσία του Καρλίτος είναι πολύ σημαντική γιατί έχει μεγάλη ποιότητα. Βοηθάει πολύ τον τρόπο παιχνιδού, μπορεί να πασάρει καταπληκτικά και να τελειώσει την φάση το ίδιο καλά. Όσοι ήρθαν, με την παρουσία των παλιών, έχει κάνει μία ενδιαφέρουσα μίξη».