Πέθανε ο Τζον Μότσον, η «φωνή» του BBC και του FIFA: Η εμβληματική περιγραφή του στο γκολ του Μπέκαμ κόντρα στην Ελλάδα (vids)
i

Η εκτέλεση φάουλ του Ντέιβιντ Μπέκαμ/©Intime

Πέθανε ο Τζον Μότσον, η «φωνή» του BBC και του FIFA: Η εμβληματική περιγραφή του στο γκολ του Μπέκαμ κόντρα στην Ελλάδα (vids)

Κώστας Τόπας 15:03 - 23.02.2023 / Ανανεώθηκε: 18:19 - 23.02.2023

Απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών ο Τζον Μότσον, η «φωνή» του BBC και του FIFA. Η περιγραφή του στο αριστουργηματικό γκολ του Ντέιβιντ Μπέκαμ με την εθνική Αγγλίας κόντρα στην Ελλάδα, έχει μείνει χαραγμένη στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ο θρυλικός Βρετανός σχολιαστής ποδοσφαίρου Τζον Μότσον, ο οποίος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του δουλεύοντας στο BBC, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (23/02) η οικογένειά του. 

Ο Μότσον είχε μια καριέρα σχολιάζοντας για περισσότερα από 50 χρόνια για το BBC. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κάλυψε 10 Παγκόσμια Κύπελλα, 10 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και 29 τελικούς Κυπέλλου Αγγλίας. Οι λάτρεις των videogames θα τον γνωρίζουν, καθώς ήταν η «φωνή» του FIFA.

Υπάρχουν πολλές εμβληματικές στιγμές σε όλη την απίστευτη καριέρα του Μότσον. Μία από αυτές είναι αυτή που συνέβη τον Οκτώβριο του 2001 στο «Ολντ Τράφορντ». Τότε τε που ο Μπέκαμ με γκολάρα στις καθυστερήσεις έστειλε τα «λιοντάρια» στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι Άγγλοι ήθελαν απλά την ισοπαλία για να πάρουν το αυτόματο εισιτήριο της πρόκρισης (αφήνοντας τους Γερμανούς να παίξουν μπαράζ μέσω της 2ης θέσης) και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να πηγαίνει στο «Ολντ Τράφορντ» για μία απλά αξιοπρεπή εμφάνιση σε ένα από τα πρώτα ματς του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο.

Η εθνική μας ομάδα κρατούσε με νύχια και με δόντια το υπέρ της αποτέλεσμα (2-1) που θα της έδινε μάλιστα μία ιστορική νίκη όσον αφορά στο πρεστίζ, ωστόσο στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, με τρομερή εκτέλεση φάουλ έγραψε το τελικό 2-2, δίνοντας στα «τρία λιοντάρια» την πρόκριση.

Στους Άγγλους, ενδεχομένως να ακούγεται ακόμη η περιγραφή του θρυλικού Βρετανού σχολιαστή ποδοσφαίρου Τζον Μότσον, ο οποίος μετέδιδε την αναμέτρηση. 

«Μπέεεεκαμ. Ναι! Το έκανε! Ντέϊβιντ Μπέκαμ. Φανταστικό. Είναι το 2-2 και η Αγγλία μπορεί να πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι ένα φανταστικό τελείωσε από έναν ξεχωριστό άνθρωπο. Αξίζει το γκολ γιατί ο Μπέκαμ έπαιζε μόνος του κόντρα στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μότσον κατά την περιγραφή του.