Έτοιμος να περάσει στα χέρια του Ατζούν ο Βόλος!

Έτοιμος να περάσει στα χέρια του Ατζούν ο Βόλος!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 16:37 - 30.12.2023 / Ανανεώθηκε: 16:37 - 30.12.2023

Το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Βόλος είναι πολύ κοντά να αποκτήσει ο γνωστός Τούρκος επιχειρηματίας, Ατζούν Ιλίτζαλι, με τις εξελίξεις να αναμένονται άμεσα...

Είναι αλήθεια πως το όνομα του... Mr. Survivor παίζει αρκετά τον τελευταίο στο ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό ξεκίνησε να συμβαίνει στις αρχές του Νοέμβριου, όταν υπήρξε έντονη φημολογία πως ο Ατζούν βρισκόταν πολύ κοντά στο να αποκτήσει τον Ατρόμητο, με την ομάδα των δυτικών προαστίων να επιβεβαιώνει τότε το ενδιαφέρον του Τούρκου επιχειρηματία (το οποίο δεν προχώρησε ποτέ ωστόσο).

Το όνομα του έπαιξε όμως και αυτές τις μέρες, καθώς παρουσιάστηκε από τον τουρκικό Τύπο ως ο μεσάζοντας στη συμφωνία του Γιάννη Αλαφούζου με τον Φατίχ Τερίμ. Μάλιστα, ο Τούρκος παραγωγός επιβεβαίωσε τον ρόλο του στην πρόσληψη του συμπατριώτη του στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα bosslardunyasi.com.

Όπως όλα δείχνουν, ο Ατζούν ήρθε για να μείνει στην επικαιρότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού βρίσκεται πολύ κοντά στο να κάνει δικό του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών συλλόγου, που αγωνίζεται στη Stoiximan Super League. Όχι όμως του Ατρόμητου, όπως είχε ακουστεί αρχικά. Ο Τούρκος επιχειρηματίας είναι μία ανάσα από το να αγοράσει την ΠΑΕ Βόλος!

Ο Αχιλλέας Μπέος σε δηλώσεις του νωρίτερα μέσα στον μήνα είχε αναφερθεί στο ενδιαφέρον που έχει δείξει ο Ατζούν για τον θεσσαλικό σύλλογο και είχε τονίσει ότι ο ίδιος θέλει να αποχωρήσει τόσο από την ΠΑΕ Βόλος όσο και από τον χώρο του ποδοσφαίρου γενικότερα μέχρι το καλοκαίρι. Όπως φαίνεται αυτό θα γίνει, αφού το deal αναμένεται να κλειδώσει μέσα στο επόμενο διάστημα, με τον Ατζούν να δίνει γύρω στα 4 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή τις εν λόγω εξελίξεις, ας ρίξουμε μία ματιά στη σχέση του «Mr. Survivor» με το ποδόσφαιρο...

Η αγάπη του Τούρκου επιχειρηματία για τον βασιλιά των σπορ είναι γνωστή και μάλιστα έχει ιδιαίτερη σχέση με τη διοίκηση της Φενέρμπαχτσε, την οποία στο παρελθόν φέρεται να έχει βοηθήσει και οικονομικά για να πραγματοποιήσει ορισμένες σπουδαίες μεταγραφές. Αυτή η αγάπη τον οδήγησε να πάρει την απόφαση να επενδύσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με διαφορετικό τρόπο και από τον Ιανουάριο του 2022 απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της αγγλικής Χαλ.

Τι έχει κάνει όμως ως διοικητικός ηγέτης της Χαλ;

Σε αυτόν τον περίπου ενάμιση χρόνο που βρίσκεται στο τιμόνι της αγγλικής ομάδας ο Ατζούν, οι «τίγρεις» δεν έχουν πετύχει κάτι το σπουδαίο, αλλά δεν έχουν αντιμετωπίσει και ιδιαίτερα προβλήματα. Με τους οπαδούς της αγγλικής ομάδας να μην πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, αλλά να μην είναι και στα... κάγκελα από το έργο του Τούρκου επενδυτή.

Όταν απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του αγγλικού συλλόγου, η ομάδα ήταν πολύ κοντά στην επικίνδυνη ζώνη και οι φόβοι για υποβιβασμό ήταν μεγάλες, αλλά τελικά κατάφερε να παραμείνει στην Championship. Την επόμενη χρονιά τερμάτισε στην 15η θέση. Αρκετά μακριά από τις θέσεις του υποβιβασμού, αλλά και πολύ μακριά από τις θέσεις των playoffs ανόδου. Ενώ όσον αφορά τη φετινή σεζόν, που έχουν παιχτεί 24 αγωνιστικές, η Χαλ είναι στην 7η θέση στο -23 από την κορυφή, αλλά σε ισοβαθμία με τη Σάντερλαντ, η οποία είναι στην εξάδα, δηλαδή τις θέσεις που οδηγούν στα playoffs ανόδου.

Στο κομμάτι των μεταγραφών, δεν έχει κάνει και τις άκρως εντυπωσιακές κινήσεις ο Ατζούν Ιλίτζαλι. Το καλοκαίρι του 2022 έδωσε περίπου 11,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση τριών Τούρκων παικτών, ο λόγος για τους Αλαχιάρ Σαγιαντμανές (Φενέρμπαχτσε), Ντογκιούκαν Σίνικ (Αντάλιασπορ) και Οτζάν Τουφάν (Φενέρμπαχτσε), ενώ φέτος το καλοκαίρι έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, δίνοντας 5,8 εκατ. ευρώ για τον Τζέιντεν Φιλόγκενε (Άστον Βίλα).

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το transfermarkt, η χρηματιστηριακή αξία της Χαλ είναι στα 67,88 εκατ. ευρώ, ούσα στην 6η θέση της σχετικής λίστας.