Ασταμάτητος Χάαλαντ: Εσπασε την κατάρα με την Μπάγερν και ξεπέρασε Σαλάχ και φαν Νίστελροϊ (vids)

Μάντσεστερ Σίτι

i

© Naomi Baker/Getty Images

Ασταμάτητος Χάαλαντ: Εσπασε την κατάρα με την Μπάγερν και ξεπέρασε Σαλάχ και φαν Νίστελροϊ (vids)

Κώστας Τόπας 08:28 - 12.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:29 - 12.04.2023

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ με το γκολ και την ασίστ που σημείωσε στο «Έτιχαντ», «έσπασε» την κατάρα που είχε στα τελευταία επτά ματς με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου.

Το όνομα του Έρλινγκ Χάαλαντ συνήθως συνδέεται με το σπάσιμο των ρεκόρ. Ωστόσο, κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου ο Νορβηγός στράικερ κουβαλούσε μια κατάρα. Είχε ηττηθεί στα επτά παιχνίδια στα οποία είχε αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Γερμανίας, όλα κατά την προηγούμενη περίοδο του στη Μπορούσια Ντόρτμουντ -πέντε στην Bundesliga και δύο στο Κύπελλο.

Ένα αρνητικό ρεκόρ που καταρρίφθηκε αυτή την Τρίτη (11/04) στο «Έτιχαντ», όπου η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με το επιβλητικό 3-0 της Μπάγερν, για τον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Champions League για να βρεθεί με το ενάμιση πόδι στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Χάαλαντ, ο οποίος στις προηγούμενες επτά συναντήσεις του με την Μπάγερν είχε καταφέρει να βρει την εστία της Βαυαρίας έως και πέντε φορές, έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ αλλά και μοίρασε κι ασίστ, την τέταρτη του στο Champions League. Ο... συγγραφέας 45 τερμάτων σε 39 παιχνίδια του, εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Ουπαμεκανό για να επεκτείνει τον μύθο του στο Champions League αι να σπάσει το ξόρκι του κόντρα στους Βαυαρούς.

Ξεπέρασε Σαλάχ και φαν Νίστελροϊ

Αλλά όπως είπαμε στην αρχή, το θέμα του Χάαλαντ είναι να σπάει ρεκόρ. Και το ματς κόντρα στην ομάδα του Μονάχου δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Με το γκολ του, ξεπέρασε τα 44 του Ρουντ φαν Νίστελροϊ (2002-03, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και του Μοχάμεντ Σαλάχ (2017-18, Λίβερπουλ) και έγινε ο πρώτος παίκτης της Premier League που σκοράρει 45 γκολ σε μια σεζόν αθροίζοντας όλες τις διοργανώσεις. Ένα ακόμα... Και αυτά που μένουν.