Οι πέντε πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές της Premier League

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©Photo by Adam Davy/PA Images via Getty Images/Ideal Images

Οι πέντε πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές της Premier League

Κώστας Τόπας 15:10 - 30.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:27 - 31.03.2023

Ο αστέρας της Μάντσεστερ Σίτι, Κέβιν Ντε Μπρόινε, κατατάχθηκε ως ο πιο ακριβοπληρωμένος στην Premier league, ξεπερνώντας τον συμπαίκτη του Έρλινγκ Χάαλαντ στη σχετική κατάταξη.

Μετά την άφιξη του Έρλινγκ Χάαλαντ από την Μπορούσια Ντόρτμουντ το καλοκαίρι, πολλές αναφορές υποστήριξαν ότι ο Νορβηγός αστέρας είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στην Premier League. Ωστόσο, σύμφωνα με το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Equipe», οι ετήσιες απολαβές του φτάνουν τα 23,8 εκατομμύρια ευρώ.

Βέβαια, αν συνυπολογιστούν τα χρήματα που λαμβάνει σε μορφή μπόνους, το συνολικό ποσό φέρεται πως αγγίζει τα 50 εκατομμύρια ευρώ!  Συνολικά, ο Χάαλαντ έχει σκοράρει 42 γκολ σε 37 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις για τη Σίτι, με τα 28 από αυτά να έρχονται στην Premier League. Με 11 αγώνες να απομένουν μέχρι το φινάλε, ο Νορβηγός χρειάζεται μόνο πέντε γκολ για να σπάσει το ρεκόρ των περισσότερων γκολ σε μια σεζόν, που αυτή τη στιγμή κατέχει ο Μο Σαλάχ της Λίβερπουλ.

Πάντως, στην πρώτη θέση με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στην Premier League είναι ο συμπαίκτης του, Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος αμείβεται με το εγγυημένο ποσό των 25,1 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο, το οποίο ισούται με 483.000 ευρώ εβδομαδιαίως.

Στην τρίτη θέση φιγουράρει το όνομα του Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Λίβερπουλ. Την πεντάδα της σχετικής λίστας συμπληρώνουν δύο παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο λόγος για τους Νταβίντ Ντε Χέα και Τζέιντον Σάντσο. Αμφότεροι αμείβονται με 22 εκατομμύρια ευρώ ετήσιες απολαβές, ήτοι 424.778 ευρώ την εβδομάδα.