Ο Χάαλαντ ετοιμάζεται να «σπάσει» νέο ρεκόρ στον τελικό του Champions League

Περίπατο με Χάαλαντ έκανε η Σίτι κόντρα στη Λέστερ.

Ο Χάαλαντ ετοιμάζεται να «σπάσει» νέο ρεκόρ στον τελικό του Champions League

Κώστας Τόπας 09:27 - 06.06.2023

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ μπορεί να γράψει ιστορία και να γίνει ο τρίτος ποδοσφαιριστής που θα πετύχει χατ-τρικ σε τελικό Champions League.

Ο τελικός του Champions League είναι προ των πυλών. Το ερχόμενο Σάββατο (10/06, 22:00) η ​​ιστορία έχει μια θέση προορισμένη για ποδοσφαιριστές που σηματοδοτούν μια εποχή. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ θα μπορούσε να είναι ένας από αυτούς και να ταιριάζει με τους Φέρεντς Πούσκας και Πιερίνο Πράτι. Οι μόνοι δύο παίκτες που έχουν πετύχει τρία ή περισσότερα γκολ σε τελικό Κυπέλλου Ευρώπης.

Στην περίπτωση του Έρλινγκ Χάαλαντ, ο Νορβηγός επιθετικός θα μπορούσε να είναι ένας από τους «αρχιτέκτονες» για την Μάντσεστερ Σίτι κατακτώντας για πρώτη φορά στην καριέρα του την κούπα με τα μεγάλα «αυτιά».

Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που κατάφερε να πετύχει τρία γκολ στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου ήταν ο Πράτι. Ο Ιταλός παλαίμαχος επιθετικός  σημείωσε χατ-τρικ στον τελικό του 1969 μεταξύ Μίλαν και Άγιαξ. Ο άλλος παίκτης ήταν ο Ούγγρος Πούσκας, ο οποίος το πέτυχε δύο φορές. Αρχικά, το 1960 κι έπειτα το 1962. Στον πρώτο από αυτούς τους τελικούς κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ο Πούσκας κατάφερε να πετύχει τέσσερα γκολ σε εκείνη τη νίκη με 7-3 για την Ρεάλ Μαδρίτης.

Επίσης, σε ένα από τους καλύτερους τελικούς της διοργάνωσης, το 1962 στο Άμστερνταμ με αντίπαλο τη Μπενφίκα, ο Πούσκας σημείωσε τα τρία γκολ της Ρεάλ (δίνοντας το προβάδισμα με δύο τέρματα) στην ήττα της με 5–3 φτάνοντας τα επτά (ίδιος αριθμός για τον Ντι Στέφανο) σε τελικούς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ένα ακόμα ρεκόρ που δεν έχει καταρριφθεί.