Χαβιέρ Τέμπας: «Βινίσιους είσαι άδικος...» (vid)
i

Βινίσιους/©Twitter

Χαβιέρ Τέμπας: «Βινίσιους είσαι άδικος...» (vid)

Ανδρέας Σερεβέτας • 08:18 - 01.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο πρόεδρος της La Liga απάντησε στον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης για τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε.

Ο Βινίσιους έγινε στόχος ρατσιστικής επίθεσης την Παρασκευή πριν από τον αγώνα της Βαγιαδολίδ με τη Ρεάλ Μαδρίτης (0-2). Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν εκτός έδρας με δύο γκολ του Καρίμ Μπενζεμά αλλά αλλά η αναμέτρηση στιγματίστηκε από το περιστατικό με τον Βραζιλιάνο συμπαίκτη του. 

Χθες ο μεσοεπιθετικός της Ρεάλ ανάρτησε στο Twitter την παρακάτω δημοσίευση. Κατηγόρησε τη διοίκηση της La Liga, της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, ότι δεν έκανε τίποτα σε σχέση με ανάλογα περιστατικά που έχουν συμβεί κατά καιρούς στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Έγραψε μεταξύ άλλων το εξής: «Συνεχίστε να μην κάνετε τίποτα...» 

Η La Liga αντέδρασε. Απάντησε με δική της ανάρτηση και «μίλησε» μέσω του προέδρου της Χαβιέρ Τέμπας. 

Ο Τέμπας έγραψε προς τον Βινίσιους: «Στο πρωτάθλημα Πολεμάμε τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ εδώ και χρόνια. Βινίσιους, είναι πολύ ατυχές, άδικο και δεν είναι αλήθεια να δημοσιεύεις ότι η διοργανώτρια δεν κάνει τίποτα κατά του ρατσισμού. Ενημερώσου καλύτερα. Είμαστε στη διάθεσή σου για να μπορέσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να κινηθούμε προς την ίδια κατεύθυνση.»

Δεν είναι η πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου που ο Βινίσιους αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα. Στις 18 Σεπτεμβρίου η Ρεάλ αντιμετώπισε την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Μετροπολιτάνο και επικράτησε με σκορ 2-1. Πολλοί οπαδοί των «ροχιμπλάνκος» επιτέθηκαν φραστικά στον Βινίσιους όταν η ομάδα του έφτασε στο γήπεδο, λέγοντας: «Βινίσιους είσαι μαϊμού, είσαι μαϊμού.» 

Μόλις η διοίκηση της Ατλέτικο είδε το βίντεο και επιβεβαίωσε την απαράδεκτη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Η Ατλέτικο Μαδρίτης καταδικάζει απερίφραστα τα απαράδεκτα συνθήματα από μία μειοψηφία οπαδών έξω από το γήπεδο πριν από τη διεξαγωγή του ντέρμπι. Ο ρατσισμός είναι μια από τις μεγαλύτερες πληγές στην κοινωνία μας και δυστυχώς ο κόσμος του ποδοσφαίρου και οι σύλλογοι δεν είναι απαλλαγμένοι από την παρουσία του. Ο σύλλογός μας ανέκαθεν χαρακτηριζόταν από το ότι είναι ένας ανοιχτός και χωρίς αποκλεισμούς χώρος για οπαδούς διαφορετικών εθνικοτήτων, πολιτισμών, φυλών και κοινωνικών τάξεων και λίγοι δεν μπορούν να αμαυρώσουν την εικόνα εκατοντάδων χιλιάδων φιλάθλων που υποστηρίζουν την ομάδα τους με πάθος και σεβασμό για τον αντίπαλο. Αυτά τα συνθήματα μας προκαλούν τεράστια αποστροφή και αγανάκτηση και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα άτομο να κρυφτεί πίσω από τα χρώματά μας για να προχωρά σε ρατσιστικές ή ξενοφοβικές προσβολές.» 

«Στην Ατλέτικο έχουμε μηδενική ανοχή απέναντι στον ρατσισμό, η δέσμευσή μας για την καταπολέμηση αυτής της κοινωνικής μάστιγας είναι πλήρης και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να την εξαλείψουμε. Γι΄ αυτό έχουμε επικοινωνήσει με τις αρχές για να τους προσφέρουμε τη μέγιστη συνεργασία μας στη διερεύνηση των γεγονότων που συνέβησαν έξω από το γήπεδο και να απαιτήσουμε την ταυτοποίηση των ατόμων που συμμετείχαν ώστε να προχωρήσουμε στην άμεση αποπομπή όσων είναι μέλη του συλλόγου.» Μέχρι στιγμής η διοίκηση της Βαγιαδολίδ δεν έχει προβεί σε ανάλογη κίνηση.