Πάρτι χιλιάδων Κροατών στο Σπλιτ για το ματς Χάιντουκ – ΠΑΟΚ – «Μέτρα ασφαλείας σαν να έρχεται ο Μπάιντεν» (vid+gallery)

Πάρτι χιλιάδων Κροατών στο Σπλιτ για το ματς Χάιντουκ – ΠΑΟΚ – «Μέτρα ασφαλείας σαν να έρχεται ο Μπάιντεν» (vid+gallery)

Γιώργος Σακελλαρίου 21:09 - 10.08.2023 / Ανανεώθηκε: 21:14 - 10.08.2023

Χιλιάδες οπαδοί της Χάιντουκ Σπλιτ έκαναν πορεία για το γήπεδο, ώστε να παρακολουθήσουν το ματς με τον ΠΑΟΚ. Ισχυρά μέτρα ασφαλείας στην πόλη.

Ένα ατελείωτο πάρτι έχουν στήσει στο Σπλιτ οι οπαδοί της Χάιντουκ.

Χιλιάδες οπαδοί της ομάδας κατευθύνθηκαν με πορεία στο γήπεδο, όπου θα γίνει η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, ενώ όπως αναφέρουν τα κροατικά ΜΜΕ, τα μέτρα ασφαλείας είναι ισχυρά σαν να έρχεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν:

Αναλυτικά το δημοσίευμα στη Jutarnji: «Τρελοκομείο στο Σπλιτ: Μέτρα ασφαλείας σαν να έρχεται ο Πρόεδρος Μπάιντεν, έχουν φτάσει οπαδοί από όλη την Ευρώπη

Ένας μεγάλος αγώνας είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για το Σπλιτ. Ο ΠΑΟΚ δεν αποτελούσε εξαίρεση, γιατί κάθε ευρωπαϊκό ματς είναι γιορτή για την πόλη, αλλά και μια ευκαιρία να συγκεντρωθούν οπαδοί της Χάιντουκ από όλο τον κόσμο. Από την Κροατία, τη Βοσνία, τη Γερμανία και την Αυστρία.

“ Ήρθαμε από τη Στουτγάρδη”, μας είπαν οι οπαδοί που συναντήσαμε. Άλλοι, για παράδειγμα, ξεκίνησαν από τη Νυρεμβέργη...

“Είμαστε σε καλοκαιρινές διακοπές στο Τρογκίρ, επιλέξαμε τη χρονιά για να είμαστε στον αγώνα” μας εκμυστηρεύτηκαν οι οπαδοί της Χάιντουκ από το Ρέγκενσμπουργκ.

Την Πέμπτη, οι διάσημες παραλίες του Σπλιτ ήταν γεμάτες φανέλες του Λιβάγια και κασκόλ οπαδών. Γ

Οι οπαδοί της Χάιντουκ σκορπίστηκαν στην πόλη και δεν εντοπίστηκε ούτε ένας φιλοξενούμενος οπαδός.

«Πώς θα περάσουν όταν η ασφάλεια είναι σαν να έρχεται ο Αμερικανός πρόεδρος;».

Ναι, ναι, σαν να είναι ο Μπάιντεν. Έτσι ακριβώς έμοιαζαν τα μέτρα ασφαλείας για να προσεγγίσεις στο γήπεδο, λες και ο Μπάιντεν θα εμφανιζόταν ανά πάσα στιγμή. Η αστυνομία στο Σπλιτ έκανε τα πάντα για να μην συμβεί κάποιο ατύχημα, ώστε κάποιος παράφορα γενναίος οπαδός του ΠΑΟΚ να μην πάρει το δρόμο για το γήπεδο, ή ακόμα και την ίδια την πόλη.

Ομολογουμένως, δεν υπήρχαν πληροφορίες για το πώς θα έρθουν οι οπαδοί του ελληνικού συλλόγου στο Σπλιτ, αλλά μετά το τραγικό συμβάν στην Αθήνα, τίποτα δεν αφέθηκε στην τύχη, όλοι ήταν σε εγρήγορση, οπότε είναι ξεκάθαρο, γιατί προέκυψαν τα μεγάλα μέτρα ασφαλείας».

Δείτε φωτογραφίες από την πορεία των οπαδών της Χάιντουκ προς το Πόλιουντ, όπου θα γίνει το ματς: