Χαμός και στην Πορτογαλία με το VAR: Ο πρόεδρος της Πόρτο ζητά την κατάργησή του
i

Photo by Rita Franca/NurPhoto via Getty Images

Χαμός και στην Πορτογαλία με το VAR: Ο πρόεδρος της Πόρτο ζητά την κατάργησή του

Sportal newsroom 13:12 - 27.02.2023 / Ανανεώθηκε: 13:14 - 27.02.2023

Για αλλοίωση πρωταθλήματος έκανε λόγο ο πρόεδρος της Πόρτο, Πίντο Ντα Κόστα, ο οποίος ήταν έξαλλος με τη διαιτησία μετά την ήττα-σοκ από τη Ζιλ Βισέντε.

Απ' ότι φαίνεται τα παράπονα ομάδων για τη διαιτησία δεν είναι ένα φαινόμενο που συναντάμε μόνο στην Ελλάδα. Έχει και στην Πορτογαλία την τιμητική του, με την Πόρτο να θεωρεί ότι οι αποφάσεις διαιτητών και VAR τον τελευταίο καιρό την αδικούν και αλλοιώνουν το πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Σέρζιο Κονσεϊσάο γνώρισε ήττα-σοκ στην έδρα της από τη Ζιλ Βισέντε (1-2) , σε μια αναμέτρηση που οι «δράκοι» διαμαρτύρονται για την αποβολή του Ουρίμπε και ένα πέναλτι, ενώ κάνουν λόγο για εύνοια της Μπενφίκα στη νίκη της επί της Βιζέλα στο ματς του Σαββάτου (25/2).

«Με βάση την απόδοση του VAR στα δύο αυτά παιχνίδια, ζητώ να τελειώνουμε με το VAR. Ας παίζουμε το ποδόσφαιρο όπως έπρεπε να το παίζουμε. Αν το VAR για άλλους λειτουργεί και για άλλους όχι, ας το καταργήσουμε! Να το ξεφορτωθούμε αν υπάρχουν διαφορετικά κριτήρια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου, Πίντο Ντα Κόστα.

Μάλιστα, μέσω ανακοίνωσης της η Πόρτο τονίζει πως «έτσι αλλοιώνεται η βαθμολογία του πρωταθλήματος». Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον οι «δράκοι» βρίσκονται στο -8 από την πρωτοπόρο Μπενφίκα.