Χαμός στην Αλβανία με τον VAR-ίστα του Άρης – ΠΑΟΚ, δέχθηκε απειλές ο ίδιος και μέλη της οικογένειάς του

Χαμός στην Αλβανία με τον VAR-ίστα του Άρης – ΠΑΟΚ, δέχθηκε απειλές ο ίδιος και μέλη της οικογένειάς του

Γιώργος Σακελλαρίου 18:17 - 10.04.2023 / Ανανεώθηκε: 18:22 - 10.04.2023

Σάλος στην Αλβανία με τον Τζουχίν Τζάγια, ο οποίος ήταν στο VAR στο πρόσφατο ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των playoffs

Στην Αλβανία έχει προκαλέσει σεισμό η είδηση ότι ο διαιτητής Τζουχίν Τζάγια δέχθηκε απειλές, τόσο ο ίδιος όσο και μέλη της οικογένειάς του.

Αρχικά υπήρχαν αναφορές ότι ο διαιτητής χρηματίστηκε από παράγοντες της Μπίλις για το ματς με την Καστριότι κι ότι συνελήφθη. Σύμφωνα, όμως, με τα τελευταία δημοσιεύματα και την ανακοίνωση της Αλβανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο Τζάγια, ο οποίος ήταν στο VAR στο πρόσφατο ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ για την πρεμιέρα των playoffs, δέχθηκε απειλές, τόσο ο ίδιος όσο και μέλη της οικογένειάς του, τη στιγμή μάλιστα που η σύζυγός του είναι έγκυος.

Στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρεται:

«Η Αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επιθυμεί να ενημερώσει την ποδοσφαιρική κοινότητα και την κοινή γνώμη ότι ο αγώνας Καστριώτη-Μπίλις που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί σήμερα στο γήπεδο της Κάμζας δεν θα πραγματοποιηθεί.

Χθες απειλήθηκαν οι διαιτητές του αγώνα και το περιστατικό αυτό διερευνάται από τα αρμόδια όργανα. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία γνωρίζει την απόφαση της κλάσης διαιτησίας, η οποία αρνείται να αναλάβει τη διαχείριση των αγώνων του Καστριώτικου Ομίλου, λόγω συνεχών πιέσεων και εκβιασμών. Πριν από μια εβδομάδα, στον αγώνα Καστριότι-Λάτσι, οι διαιτητές του αγώνα απειλήθηκαν με τη ζωή τους και αναγκάστηκαν να ακυρώσουν γκολ για τη Λάτσι. Νιώθοντας συνεχώς απειλή, οι διαιτητές φοβούνταν να δηλώσουν εγγράφως ή να καταγγείλουν τέτοια γεγονότα.

Βρισκόμενη σε αυτή την κατάσταση, η AFL ενημερώνει ότι θα περιμένει μέχρι το τέλος για τη διελεύκανση του γεγονότος που συνέβη χθες και θα λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις για να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον στην αλβανική ποδοσφαιρική σκηνή».

Η διοίκηση της Καστριότι με τη σειρά της εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται: «Μετά την επίσημη ανακοίνωση της Αλβανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για αναβολή επ’ αόριστον του αγώνα Καστριότι-Μπίλι, όπου στην ανακοίνωση που ελήφθη αναφέρεται ότι οι διαιτητές έχουν απειληθεί, ο Καστριώτικος σύλλογος υποχρεούται να αντιδράσει. Εμείς ως σύλλογος αποστασιοποιούμαστε από αυτές τις κατηγορίες και καλούμε τους αρμόδιους φορείς να ξεκαθαρίσουν το συντομότερο αυτή την άσχημη ιστορία που χαλάει την εικόνα του συλλόγου μας, αλλά και γενικότερα του αλβανικού ποδοσφαίρου.

Στην ανακοίνωση της Αλβανικής Ομοσπονδίας λέγεται ότι ακόμη και στον αγώνα της περασμένης εβδομάδας μεταξύ Kastriot και Laç, οι διαιτητές αναγκάστηκαν να ακυρώσουν γκολ για την ομάδα του Laç λόγω απειλών. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα και να αποκαλύψουν την αλήθεια για τη σοβαρή αυτή κατηγορία. Ο Καστριότι αποστασιοποιείται κατηγορηματικά από κάθε είδους εκδήλωση που αμαυρώνει το όμορφο παιχνίδι του ποδοσφαίρου».