Τρομερός Χάρι Κέιν: Κατέρριψε δύο ιστορικά ρεκόρ στη Bundesliga με τα 18 γκολ που έχει πετύχει (vid)

Χάρι Κέιν

i

©PrtScr

Τρομερός Χάρι Κέιν: Κατέρριψε δύο ιστορικά ρεκόρ στη Bundesliga με τα 18 γκολ που έχει πετύχει (vid)

Κώστας Τόπας 08:45 - 25.11.2023

Ο Χάρι Κέιν συνεχίζει να καταργεί τα ρεκόρ στη Γερμανία, ανεβάζοντας τους απολογισμούς του στη Bundesliga, μετά τη νίκη της Μπάγερν Μονάχου επί της Κολωνίας.

Ο Χάρι Κέιν κατέρριψε άλλα δύο ρεκόρ, καθώς το απίστευτο σερί του στο σκοράρισμα του με την Μπάγερν Μονάχου συνεχίστηκε.

Ο αρχηγός της Αγγλίας πέτυχε το μοναδικό γκολ στην αναμέτρηση με την Κολωνία, καθώς οι πρωταθλητές της Bundesliga πήραν το τρίποντο κι ανέβηκαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Κέιν σκόραρε από κοντά στο 20' ,ο οποίος μετά από απόκρουση, πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ στην κενή εστία έκανε το 1-0.

Αυτό ήταν το 18ο γκολ του στη σεζόν και με αυτόν τον τρόπο ο 30χρονος στράικερ «έσπασε» δύο ρεκόρ. Πρώτον, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Bundesliga που σκόραρε 18 γκολ στις πρώτες 12 αγωνιστικές μιας σεζόν. Δεύτερον, είναι ο πρώτος Άγγλος παίκτης που σκόραρε 18 γκολ σε μια σεζόν. Ο Τζέιντον Σάντσο, για την Μπορούσια Ντόρτμουντ το 2019/20, και ο Κέβιν Κίγκαν, για το Αμβούργο το 1978/79, σημείωσαν αμφότεροι 17.

Η άφιξη του Κέιν γέμισε το κενό που δημιούργησε η αποχώρηση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι το 2022. Έχει ξεπεράσει ό,τι έκανε η πολωνική μηχανή γκολ στην πρώτη του σεζόν με την Μπάγερν, τη σεζόν 2014/15, που σημείωσε 17 γκολ σε 31 αγώνες. Ο Κέιν έχει 22 σε όλες τις διοργανώσεις, καθιστώντας τον πρώτο σκόρερ στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα σε όλη την Ευρώπη.

«Μεγάλη νίκη εκτός έδρας. Είχαμε καλό έλεγχο σε όλο το παιχνίδι! Ας συνεχίσουμε», έγραψε χαρακτηριστικά μετά το τέλος του αγώνα ο Χάρι Κέιν

Παρά τα γκολ του Κέιν, η Μπάγερν δεν ξεφεύγει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο θα επιστρέψει στην κορυφή εάν κερδίσει στη Βέρντερ Βρέμης το Σάββατο (25/11, 16:30).