Η Νάπολι ετοιμάζει στον Κβαρατσχέλια νέο συμβόλαιο μέχρι το 2028

Χβίτσα Κβαρατσχέλια

i

© Photo by Fabrizio Carabelli/SOPA Images/LightRocket via Getty Images/Ideal Images

Η Νάπολι ετοιμάζει στον Κβαρατσχέλια νέο συμβόλαιο μέχρι το 2028

Οι φετινές επιδόσεις του Χβίτσα Κβαρατσχέλια με τη φανέλα της Νάπολι σε συνδυασμό με την κατάκτηση πρωταθλήματος των «παρτενοπέι», οδήγησε τη διοίκηση του ιταλικού συλλόγου να ανανεώσει τον Γεωργιανό σταρ.

Με την εκτός έδρας ισοπαλία κόντρα στην Ουντινέζε (1-1), η Νάπολι «κλείδωσε» και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι «παρτενοπέι» επέστρεψαν στον θρόνο τους μετά από 33 χρόνια και πανηγύρισαν το τρίτο Scudetto της ιστορίας τους. Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνστές τη φετινή σεζόν, ο οποίος με τις εμφανίσεις του, τα γκολ και τις ασίστ του σύμβαλε τα μέγιστα για να έρθει αυτός ο τίτλος, ήταν δίχως αμφιβολία ο Χβίτσα Κβαρατσχέλια.

Ο Γεωργιανός σταρ αποτέλεσε έναν από τους ηγέτες των «Ναπολιτάνων» και αυτός είναι ένας από τους λόγους όπου η διοίκηση της ομάδας του ετοιμάζει νέο συμβόλαιο μέχρι το 2028. Συγκεκριμένα, όπως όλα δείχνουν ο 22χρονος άσος θα παραμείνει κάτοικος Νάπολης για άλλα πέντε χρόνια, με αύξηση μισθού 3 εκατ. ευρώ ανά έτος.

Οπαδός της Νάπολι πουλάει κομμάτι χόρτου από το γήπεδο της Ουντινέζε στο ebay για... 700 ευρώ (pic)
SERIE A

14:18 - 06.05.2023

Οπαδός της Νάπολι πουλάει κομμάτι χόρτου από το γήπεδο της Ουντινέζε στο ebay για... 700 ευρώ (pic)

Μετά τη λήξη του ματς ανάμεσα στην Ουντινέζε και τη Νάπολι (1-1) και την εξασφάλιση του πρωταθλήματος, οι οπαδοί των «παρτενοπέι» έκλεψαν κομμάτια χόρτου από τον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο ένας φίλος της ιταλικής ομάδας το πήγε ένα βήμα παραπάνω.

Τη φετινή σεζόν, ο Κβαρατσχέλια πραγματοποίησε 38 συμμετοχές με τους «παρτενοπέι», με απολογισμό 14 γκολ και 16 ασίστ. Αξίζει να σημειωθεί πως ένας από τους λόγους όπου ο Γεωργιανός... έβγαλε μάτια με τη Νάπολι τη φετινή σεζόν είναι και η Σεβίλλη. Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο μάνατζερ του Κβίτσα Κβαρατσχέλια πριν λίγο καιρό, η Σεβίλλη είχε την ευκαιρία να τον φέρει στην ομάδα και μάλιστα με τα μισά λεφτά, από αυτά που τον απέκτησε η Νάπολι. Παρόλα αυτά ο τεχνικός διευθυντής των Ανδαλουσιάνων και μάνατζερ, Μόντσι, τον είχε απορρίψει.

Στην ισπανική εκπομπή μάλιστα του Πέδρο Παράχο, ο Πάμπλο Θέιχας υποστήριξε ότι οι δύο πλευρές είχαν έρθει αρκετά κοντά σε συμφωνία όμως ο Μόντσι θεώρησε την τιμή του Γεωργιανού αρκετά υψηλή. Ο Κβαρατσχέλια αποκτήθηκε από τους «παρτενοπέι» το καλοκαίρι του 2022, παίρνοντάς τον από τη Ντιναμό Μπατούμι, έναντι 11,5 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως φάνηκε όμως ο Γεωργιανός αποδείχθηκε «λίρα εκατό», καθώς οι εμφανίσεις του είναι φανταστικές, κάνοντας τους οπαδούς της ομάδα του ιταλικού νότου να τον λατρέψουν και να τον συγκρίνουν με τον Ντιέγκο Μαραντόνα.