Ο Ονιεκούρου εντυπωσιάζει στην Τουρκία κι ετοιμάζει... δώρο στον Ολυμπιακό

Χένρι Ονιεκούρου

i

© Intime

Ο Ονιεκούρου εντυπωσιάζει στην Τουρκία κι ετοιμάζει... δώρο στον Ολυμπιακό

Sportal newsroom 15:21 - 01.05.2023

Ο Χένρι Ονιεκούρου έχει εντυπωσιάσει τους ανθρώπους και τους οπαδούς της Αντάνα Ντεμίσπορ, με αποτέλεσμα η τούρκικη ομάδα να σκοπεύει να τον αγοράσει από τον Ολυμπιακό.

Ο Χένρι Ονιεκούρου, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός από τον Ολυμπιακό στην Αντάνα Ντεμίσπορ, έχει εντυπωσιάσει τους πάντες στην Τουρκία τη φετινή σεζόν. Με απολογισμό επτά γκολ και δύο ασίστ σε 27 συμμετοχές, ο Νιγηριανός εξτρέμ έχει κάνει τη διαφορά στην ομάδα του, η οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Star, σκέφτεται να κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει.

Στο deal της Αντάνα με τον Ολυμπιακό για τον δανεισμό του Ονιεκούρου, υπάρχει όρος για αυτόματη ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, εφόσον η τουρκική ομάδα εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μπορεί βέβαια το συγκεκριμένο σενάριο να μη φαντάζει αρκετά πιθανό, καθώς ο σύλλογος βρίσκεται στο -8 από την τρίτη Μπεσίκτας, όμως αν ο Νιγηριανός συνεχίσει τις τόσο καλές επιδόσεις, θα βάλεο ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία του Ολυμπιακού.

Με την ερυθρόλευκη φανέλα την περασμένη σεζόν, ο Ονιεκούρου δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, καθώς μέτρησε μόλις ένα γκολ και μία ασίστ σε 27 εμφανίσεις. Όπως φαίνεται, ο 25χρονος εξτρέμ έχει βρει την... ιθάκη του στην Τουρκία, καθώς να θυμίσουμε επίσης πως και με τη φανέλα της Γαλατασαράι βρήκε δίχτυα 22 φορές και μοίρασε 12 ασίστ σε 71 ματς.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως πριν τρεις μήνες ο πρώην άσος των Πειραιωτών απασχόλησε τα μέσα της πατρίδας του, τα οποία υποστήριξαν πως αγνοούνταν μετά τον φονικό σεισμό στη Τουρκία. Ωστόσο τελικά πήγαν όλα καλά, καθώς ένας δημοσιογράφος του BBC και συγκεκριμένα ο Νιγηριανός, Ολουβασίνα Οκελέτζι, που γνώριζε τον Ονιεκούρου, σχολίασε σε ένα ποστ, ότι ο ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται ως δανεικός στην Αντάνα Ντεμίρσπορ, είναι καλά στην υγεία του.