Ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες για τη «Χρυσή Μπάλα»: Φαβορί για την κατάκτηση ο Μέσι

Λιονέλ Μέσι

i

©Photo by Kristy Sparow/Getty Images/Ideal Images

Ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες για τη «Χρυσή Μπάλα»: Φαβορί για την κατάκτηση ο Μέσι

Κώστας Τόπας 11:43 - 06.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:43 - 06.09.2023

Το France Football θα αποκαλύψει το βράδυ της Τετάρτης (06/09) τους 30 παίκτες που διεκδικούν τη Χρυσή Μπάλα του 2023. Μια λίστα στην οποία ενδέχεται να εμφανίζονται οι Κιλιάν Εμπαπέ, Έρλινγκ Χάαλαντ, Κέβιν Ντε Μπρόινε και φυσικά ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος είναι και το φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Μια συγκεκριμένη αγωνία περιβάλλει φέτος τη Χρυσή Μπάλα. Στο τέλος μιας πλούσιας και έντονης σεζόν 2022-2023, είναι δύσκολο να πούμε ποιος θα σηκώσει το πολύτιμο τρόπαιο στις 30 Οκτωβρίου στο Παρίσι. Αρκετοί μνηστήρες μπορούν να φανταστούν να διαδέχονται τον Καρίμ Μπενζεμά στη σκηνή του Θεάτρου του Σατελέ. Ενάμιση μήνα πριν από τη μεγάλη βραδιά, το «France Football» θα ανακοινώσει αυτή την Τετάρτη τους 30 παίκτες που προτάθηκαν για αυτή την έκδοση της Χρυσής Μπάλας.

Το ερωτηματικό με Μπενζεμά

Μετά την εκθαμβωτική πορεία του με την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος τώρα αγωνίζεται στην Αλ Ιτιχάντ (Σαουδική Αραβία), είχε πολύ μικρότερη επιρροή στην τελευταία του σεζόν με τη φανέλα των «μερένχες». Έχασε επίσης το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ λόγω τραυματισμού, πριν αποσυρθεί από τις διεθνείς υποχρεώσεις και μένει να διαπιστωθεί αν θα συμπεριληφθεί στη λίστα με τους υποψήφιους για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας.

Ο Εμπαπέ, ο Μέσι και τα αστέρια της Μάντσεστερ Σίτι

Εάν η παρουσία του Καρίμ Μπενζεμά φαίνεται αβέβαιη, αρκετοί Γάλλοι θα πρέπει να είναι μέρος αυτής της λίστας. Ξεκινώντας από τον Κιλιάν Εμπαπέ. Ο επιθετικός της Παρί έκανε εντύπωση τερματίζοντας πρώτος σκόρερ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με ένα θρυλικό χατ-τρικ στον τελικό κόντρα στην Αργεντινή. Κατέκτησε επίσης το πρωτάθλημα με την ομάδα του, Παρί Σεν Ζερμέν και όλα αυτά είναι αρκετά για να είναι υποψήφιος για αυτή τη Χρυσή Μπάλα, που επιβραβεύει μεμονωμένες παραστάσεις.

Νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης, ο Λιονέλ Μέσι μπορεί επίσης να διεκδικήσει το τρόπαιο. Θα ήταν το όγδοο της καριέρας του (ήδη κατέχει το ρεκόρ με επτά).  Ο «Pulga» παρουσιάζεται μάλιστα ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας, ωστόσο θα έχει ανταγωνισμό με τα αστέρια της Μάντσεστερ Σίτι, όπως τους Έρλινγκ Χάαλαντ, Κέβιν Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα και Ρόδρι.

Ο Μπέλιγχαμ ενδέχεται να πάρει την σκυτάλη από τον Γκάβι

Το «France Football» θα αποκαλύψει επίσης τους 10 υποψηφίους για το τρόπαιο Kopa, επιβραβεύοντας τον καλύτερο νεαρό παίκτη της σεζόν, με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ να παρουσιάζεται ως το μεγάλο φαβορί για να διαδεχθεί τον Γκάβι. Οπως επίσης θα ανακοινωθούν και οι δέκα τερματοφύλακες που επιλέχθηκαν για το βραβείο του Yachin Trophy, που κέρδισε πέρυσι ο Τιμπό Κουρτουά. 

Θα ανακοινωθεί και η λίστα των είκοσι υποψηφίων για τη Χρυσή Μπάλα Γυναικών, πριν από την αναμενόμενη στέψη της Αϊτάνα Μπονμάτι, της μέσου της Μπαρτσελόνα και της Ισπανίας, που ψηφίστηκε καλύτερη παίκτρια του Champions League και του Μουντιάλ 2023.