«Βόμβα» από την Πορτογαλία: «Η Ελλάδα εξετάζει την απόλυση του Πογιέτ και την πρόσληψη Σάντος»
i

Φερνάντο Σάντος / © Intime

«Βόμβα» από την Πορτογαλία: «Η Ελλάδα εξετάζει την απόλυση του Πογιέτ και την πρόσληψη Σάντος»

Sportal newsroom 20:49 - 15.12.2022 / Ανανεώθηκε: 21:03 - 15.12.2022

Σύμφωνα με τον Πορτογάλο δημοσιογράφο, Πέδρο Σεπούλβεδα, που επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες, οι ιθύνοντες της ΕΠΟ σκέφτονται να αλλάξουν τον Πογιέτ με τον Σάντος που είναι ελεύθερος.

Δεν πέρασαν παρά λίγα λεπτά από την επίσημη απόλυση του Φερνάντο Σάντος από τον πάγκο της εθνικής Πορτογαλίας και ήδη τα σενάρια για την επόμενη δουλειά του άρχισαν να εμφανίζονται. Και ένα απ' αυτά; Η εθνική Ελλάδος και το ενδεχόμενος επιστροφής του στον πάγκο της! Αυτό τουλάχιστον αναφέρει ο Πορτογάλος δημοσιογράφος, Πέδρο Σεπούλβεδα, με ανάρτησή του στο Twitter πριν από λίγα λεπτά

«Αποκλειστικό: Η εθνική Ελλάδας εξετάζει την απόλυση του Γκουστάβο Πογιέτ για να προσλάβει τον Φερνάντο Σάντος. Ο νυν προπονητής της Ελλάδας έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023 και η ιδέα των Ελλήνων είναι ο Φερνάντο Σάντος να καθοδηγήσει την εθνική τους ομάδα στο EURO 2024», αναφέρει το tweet του Πορτογάλου δημοσιογράφου, το οποίο κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου.

Ο Σάντος έλυσε το συμβόλαιό του κοινή συναινέσει μετά τον αποκλεισμό των Ιβήρων από το Μαρόκο στην προημιτελική φάση του Μουντιάλ. Ο Πορτογάλος ανέλαβε την Εθνική της χώρας του το 2014, μετά από την αποχώρησή του από την Εθνική Ελλάδος και αντικατέστησε στον πορτογαλικό πάγκο τον Πάουλο Μπέντο. 

Με εκείνον στον πάγκο οι Ίβηρες έφτασαν στην κατάκτηση του Euro το 2016 και του Nations League το 2019. Ακόμη, η Εθνική Πορτογαλία κατέλαβε την τρίτη θέση στο Confederations League το 2017. 

Ο Σάντος αποχώρησε από τον πάγκο της Πορτογαλίας με τα περισσότερα ματς ως ομοσπονδιακός προπονητή με 109 αλλά και πολυνίκης προπονητής με 67. Πλέον αναζητείται ο αντικαταστάτης του.

Διαψεύδει η ΕΠΟ

Ο Πογιέτ έχει πράγματι συμβόλαιο έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2023, με την ΕΠΟ πάντως στην πρώτη της αντίδραση να διαψεύδει την πληροφορία που προέρχεται από την Πορτογαλία. Στην Ομοσπονδία δε δείχνουν διατεθειμένοι αυτή τη στιγμή να πάνε σε μια τέτοια αλλαγή, με τον Πογιέτ έτσι κι αλλιώς να έχει κερδίσει έως τώρα την εμπιστοσύνη της διοίκησης, κυρίως με την παρουσία της ομάδας στο Nations League.