Αμφίβολη η συμμετοχή της Μπαρτσελόνα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για την επόμενη σεζόν λόγω της υπόθεσης Νεγκρέιρα
i

Photo by Aitor Alcalde/Getty Images

Αμφίβολη η συμμετοχή της Μπαρτσελόνα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για την επόμενη σεζόν λόγω της υπόθεσης Νεγκρέιρα

Δημήτρης Χούπης 12:34 - 11.03.2023 / Ανανεώθηκε: 12:36 - 11.03.2023
Αβέβαιη είναι η συμμετοχή της Μπαρτσελόνα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την επόμενη σεζόν, λόγω της υπόθεσης Νεγκρέιρα.

Σε μεγάλους μπελάδες έχει μπει η Μπαρτσελόνα λόγω της υπόθεσης Νεγκρέιρα. Από χθες (10/3) οι κατηγορίες για το ζήτημα χρηματοδότησης του πρώην αντιπροέδρου της επιτροπής διαιτητών της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Χοσέ Μαρία Ενρίκες Νεγκρέιρα.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο της Βαρκελώνης επισημοποίησε τις κατηγορίες, φέρνοντας την Μπαρτσελόνα ενώπιον του δικαστηρίου. Αυτές οι αγωγές έχουν στόχο τους πρώην ιδιοκτήτες των «μπλαουγκράνα», Χοσέπ Μαρία Μπαρτομέου και Σάντρο Ροζέλ

«Η Μπαρτσελόνα απέκτησε και διατήρησε αυστηρά εμπιστευτική προφορική συμφωνία με τον Χοσέ Μαρία Ενρίκες Νεγκρέιρα, έτσι ώστε υπό την ιδιότητά του ως αντιπρόεδρος της επιτροπής τεχνικής διαιτησίας και έναντι χρημάτων, ο τελευταίος να διενεργεί υπέρ της Μπαρτσελόνα στις αποφάσεις των διαιτητών», ήταν τα λόγια του εισαγγελέα.

Όπως υποστηρίζει σημερινή (11/3) αναφορά της MARCA, η ομάδα της Βαρκελώνης δεν είναι σίγουρο ότι θα συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την επόμενη σεζόν. Όπως αναφέρει η παράγραφος εφτά του άρθρου τέσσερα των διοργανώσεων της UEFA, ότι για να πάρει μια ομάδα έγκριση για τη συμμετοχή της, πρέπει με κανέναν τρόπο να έχει κάποια «επιρροή» υπέρ της στις εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις.

Από τη μεριά της η UEFA έχει κάθε δικαίωμα να μη δεχτεί κάποια ομάδα που πιστεύει ότι δεν πληροί αυτές τις προϋποθέσεις. Ακόμη η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου πριν από λίγες ημέρες είχε ζητήσει και είχε λάβει όλα τα έγγραφα που είχε η La Liga για την υπόθεση Νεγκρέιρα.

Πώς φτάσαμε ως εδώ

Η ομάδα της Βαρκελώνης εδώ και λίγους μήνες είχε κατηγορηθεί για την χρηματοδότηση του πρώην αντιπροέδρου των διαιτητών της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Χοσέ Μαρία Ενρίκες Νεγκρέιρα με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 8,4 εκατομμύρια ευρώ. Ο νυν  ιδιοκτήτης της ομάδας, Τζουάν Λαπόρτα και ο πρώην, Χοσέπ Μαρία Μπαρτομέου έχουν αρχίσει να ρίχνουν ευθύνες ο ένας στον άλλον, ενώ τα φαξ που αποδεικνύουν την ενοχή της έχουν βγει στη φόρα.

Παράλληλα η είδηση αυτή έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους οπαδούς των αντίπαλων ομάδων. Οι φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης πριν τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα για τον πρώτο ημιτελικού του Copa del Rey είχαν κάνει πορεία κατά της διοίκησης των «μπλαουγκράνα», ενώ οι οπαδοί της Αθλέτικ Μπιλμπάο ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή